Dankortet var truet på sin eksistens, men Danske Bank og Nordea – de to største banker i Danmark – fortsætter med at udstede et visa/dankort. Det er godt nyt for de forretningsdrivende og dermed for autobranchen.

Mange frygtede, at dankortet ville være under afvikling, fordi Jyske Bank har valgt at droppe visa/dankort og i stedet udstede to forskellige kort til sine kunder. Men de store banker meldte fredag ud, at de fortsætter med visa/dankort. Danske Bank har lavet en aftale med Nets, som løber yderligere fem år fra udgangen af 2019, mens Nordea melder ud, at man fortsat støtter op om dankortet.

”Det er en god nyhed for forhandlere og værksteder. Vi ved, at dankortet er det billigste betalingskort. Hvis de forretningsdrivende skulle til at bruge flere betalingsløsninger og internationale betalingskort, ville det give mere besvær og fremfor alt flere omkostninger,” siger Lars Ellegaard, advokat i AutoBranchen Danmark.

Hos Danske Bank sagde direktør Jesper Nielsen således i en pressemeddelelse, da banken meldte nyheden ud i fredags:

”Det vigtigste for os er, at vores kunder kan betale nemt, sikkert og billigt, og med denne aftale tager vi derudover et fælles ansvar for at samarbejde om at videreudvikle den danske betalingsinfrastruktur til gavn for danske forbrugere og erhversdrivende.”