For tredje år i træk har vi undersøgt trivslen på autouddannelserne på skolen og når de unge er i praktikforløb i virksomhederne. Næsten 600 elever fra 17 forskellige skoler har svaret på undersøgelsen. 

Manglen på arbejdskraft mærkes tydeligt i branchen. Der er et særligt stort potentiale for at rekruttere flere kvinder til branchen. Hvordan griber vi det an, og hvordan arbejder vi sammen om det? Det skal vi inspireres til af spændende talere, og vi skal debattere, hvordan vi kommer videre. 

Vi mødes centralt på Fyn hos Autohuset Kronsbjerg, Tarup Engvej 5, 5210 Odense. En virksomhed, som selv gør meget for rekruttering og har en mangfoldig gruppe af medarbejdere.  

  

Klokken 

  • 16.00-16.10 Velkomst ved Gitte Seeberg, adm. direktør i AutoBranchen Danmark  
  • 16.10-16.40 Emilie Rath, Tidligere Formel 1-mekaniker hos Force India og Mercedes, nu teknisk teamleder hos Cinch i London, fortæller om at sigte højt og gå efter drømmene uanset sit køn. v/Emilie Rath 
  • 16.40-17.00 Hestekræfter på skoleskemaet. DASU har mødt 3000 elever af de ældste elever i folkeskolen til undervisning om biler og motorsport. Resultaterne har været opløftende. Nu vil man også arbejde med fastholdelse på erhvervsskolerne. v/projektleder Mikkel Bøyesen
  • 17.00-17.20 Præsentation af hovedpointer fra trivselsrapport og plads til spørgsmål fra deltagerne v/Carsten Ritter, kommunikations- og uddannelseskonsulent, AutoBranchen Danmark 
  • 17.20-17.50 Debat. Hvordan får vi flere kvinder til at vælge en uddannelse og job i autobranchen? Hvordan rekrutterer vi i det hele taget flere elever? Og hvordan får vi virksomhederne til at tilbyde flere praktikpladser eleverne?   

Hver paneldeltager lægger ud med et kort indlæg på 2 min. hver.  

Debatpanel: Benedicte Engel, Kvindernes Bilmagasin, Rikke Thier (College360), Tannie Rosenørn (Jan Nygaard A/S), Henrik Kronsbjerg (Autohuset Kronsbjerg), Allan Vendelbo Kristiansen (Skjern Tekniske Skole), Gitte Seeberg, (AutoBranchen Danmark). 

  • 17.50-18.30 Vi spiser en sandwich og netværker inden vi skilles – forhåbentlig med en plan for, hvor vi sætter ind og kan gøre en forskel i det næste år. 

 

Deltagelse er gratis for alle.

+ Tilføj til Outlook