fbpx
///Lønstatistik

landingpage_banner_750x150px_sept_2016_abaf_loenstatistik

Lønstatistik

NetStat

Med NetStat har du mulighed for at få direkte adgang til DAs lønstatistikker. Her kan du finde tal, som er relevante for netop din virksomhed, og du kan udtrække mere specifik og målrettet statistik.

Har du adgang til Mine tal, kan du også se tal for din virksomhed og sammenligne dem med andre virksomheder inden for branchen, regionen m.v. – vel at mærke uden du først skal have besvær med at beregne tal for din egen virksomhed.

Hvad kan du bruge NetStat til?

NetStat er det relevante redskab, når du skal ansætte og ønsker at kende markedslønnen for den nye medarbejder. Du kan se forskelle mellem højt- og lavtlønnede lønmodtagere med samme arbejdsfunktion/stilling som din nye medarbejder. NetStat indeholder også anbefalede søgninger, hvor vi har forsøgt at skræddersy statistikken efter din virksomheds behov. Det kan både være relevante løntal for virksomheder inden for din branche, tal for sygefraværet for virksomheder beliggende i en bestemt region, en genvej til den lovpligtige kønsopdelte lønstatistik for din virksomhed eller noget helt fjerde. De anbefalede søgninger findes også på forsiden.

Se denne lille film om netstat

NetStat er også et velegnet redskab til at danne et overblik over, hvordan arbejdskraften i din virksomhed er lønnet sammenlignet med markedet. Det kan f.eks. være relevant forud for lokale lønforhandlinger, men det er i princippet altid vigtigt som arbejdsgiver at vide, hvordan du lønner i forhold til markedet. Muligheden forudsætter adgang til Mine tal.

Mine tal

Med NetStat er det også muligt at se tal for medarbejdere i din virksomhed sammenlignet med tal for andre virksomheder inden for f.eks. samme branche. Mine tal giver dig en let og sikker vej til sammenligninger. Du undgår besværet med at skulle beregne lønniveauer for dine egne medarbejdere og du er sikker på at tallene er sammenlignelige.

Medarbejdere, der er betroet adgang til at se Mine tal for løn vil også kunne se virksomhedens kønsopdelte lønstatistik. Adgang til Mine tal for løn og Mine tal for fravær kan tildeles særskilt.

Adgang til Mine tal forudsætter, at du er betroet adgang af din virksomheds øverste administrative ledelse

Klik her https://www.netstat.dk for at gå til NetStat.

Sådan får du adgang til NetStat

Adgang til Mine tal indebærer, at du vil kunne se tal for lønniveauer og fravær for alle arbejdsfunktioner i virksomheden. Typisk vil adgangen til Mine tal derfor alene tildeles betroede medarbejdere i virksomheden, som i forvejen må forventes at have kendskab til oplysninger af denne art.

For at få adgang til Mine tal skal du være betroet adgang til NetStat af din virksomheds øverste administrative ledelse. Til dokumentation herfor udfyldes blanketten, som du finder her.

For at benytte NetStat skal du være oprettet som bruger. Send blanketten til AutoBranchens Arbejdsgiverforening på mail mbs@abaf.dk for at blive oprettet. Du vil herefter få tilsendt et brev med brugernavn og password til Netstat.

Hvis der er spørgsmål, så er du velkommen til kontakte Marietta Bak Seemholt på telefon 41 94 81 57.

netstat-1-