landingpage_banner_750x150px_sept_2016_teknisk_mekaniker

Mekaniker

Uddannelsen til personvognsmekaniker giver en grundlæggende viden om at finde fejl og reparere eller udskifte dele på biler, der er gået i stykker eller har fået skader.

Du lærer om alle typer biler med en totalvægt under 3.500 kg, både personbiler og varevogne, og du lærer at justere fejl på motorer, styretøj, bremser, koblinger og det elektriske anlæg som fx klimaanlæg.

Uddannelsen veksler mellem skole og praktik. På skolen får du undervisning i fag om benzin- og dieselmotorer, styretøj, bremser, elektriske systemer og transmission.

Men du skal også have fag som førstehjælp, arbejdsmiljø, informationsteknologi, engelsk og naturfag.

Du kan afslutte som personvognsmontør og som personvognsmekaniker.

Som personvognsmontør lærer du at tilrettelægge og gennemføre arbejdet i forbindelse med eftersyn og simpel fejlfinding på benzin- og dieselmotorer. Du lærer også at reparere og udskifte nedslidte og defekte dele.

Som personvognsmekaniker lærer du også om forskellige former for automatik og elektronik. Du lærer om de elektriske systemer og får et grundigt kendskab til de forskellige typer af motorer, bremser, gearkasser, klimaanlæg osv.

Du lærer endvidere om alternative typer af brændstof samt om bilens sikkerhedsmæssige udstyr.

En mekaniker arbejder i mange forskellige arbejdsstillinger, så det er en fordel, hvis du har en god fysik.

Praktik

I praktiktiden bliver du oplært i de arbejdsfunktioner, som hører til uddannelsen.

Du skal selv finde en praktikplads og indgå en skriftlig uddannelsesaftale med praktikstedet. Det kan være vanskeligt, da der er mange om pladserne, men du kan eventuelt få hjælp af skolen. Der er adgangsbegrænsning til skolepraktik på uddannelsen til mekaniker. Det betyder, at skolepraktik på uddannelsen først og fremmest er en mulighed, hvis man undervejs i sin uddannelse mister sin praktikplads uden selv at være skyld i det.

Læs mere om at finde en praktikplads på www.praktikpladsen.dk.