Månedligt overblik over bilsalget i Danmark

Salget af elbiler og pluginhybrider er steget voldsomt i de seneste år. I december 2021 overhalede de for første gang antallet af nye solgte benzin- og dieselbiler. Trods fokus fra både politikere, medier og forbrugere, er der dog stadig et meget stort marked for brugte biler og nye benzin- og dieselbiler – og det vil der også være i årene fremover. Pr. 1. januar 2022 udgør grønne biler omkring 5 procent af bilparken.
Se de seneste bilsalgstal i slideren herunder.

Hold musen over billedet og klik på pilene i højre og venstre side for at se næste slide

Halvdelen af danskerne forventer at eje en grøn bil om tre år

Halvdelen af danskerne forventer at eje en grøn bil i 2025. Det betyder, at der blive solgt rigtig mange grønne biler i de næste par år. Samtidig vil markedet for brugte grønne biler udvikle sig eksplosivt, ligesom salg, service og reparationer af nye og brugte benzin- og dieselbiler i årene fremover stadig vil udgøre en stor del af markedet.

Mange forhandlere er allerede i fuld gang med at tilpasse forretningen, men der er meget at holde styr på og meget nyt at lære.
I AutoBranchen Danmark har vi derfor lavet denne vidensbank om grønne biler.

Både nye og brugte benzin- og dieselbiler vil fortsat fylde meget

Selvom de nye grønne biler vinder frem hurtigt, vil salg og service af både nye og brugte benzin- og dieselbiler fortsætte i årevis.

Søg efter ladestandere i dit nærområde:

Nyttig viden når du skal sælge, rådgive eller yde service på grønne biler

Har du spørgsmål eller brug for rådgivning?

Juridisk rådgivning

Har du spørgsmål vedr. købelov, garanti eller andet juridisk, kan du fange vores jurister på:

Tlf.: 33 31 45 55
Mail: jura@abdk.dk

Juridisk hjælp er forbeholdt medlemmer af AutoBranchen Danmark.

Elbiler og eftermarkedet

Har du spørgsmål om brugte elbiler og eftermarkedet, så kontakt vores Eftermarkedschef, Nicky Bobak.

Tlf.: +45 40 50 05 44
Mail: nbo@abdk.dk

Andre spørgsmål?

Har du spørgsmål eller input til vidensbanken eller AutoBranchen Danmark, så skriv til vores hovedmail:

info@abdk.dk.

Seneste nyheder om grønne biler

Fremtiden er klimavenlig

Lige nu står den danske bilpark foran den største forandring nogensinde. Ikke siden hestevognene blev erstattet med automobiler, har persontransporten stået over for så gennemgribende omvæltninger, som vi vil se i de kommende år. Diesel- og benzinmotorerne vil – selvom de også vil blive solgt og produceret i en del år endnu – på sigt blive udfaset og de vedvarende energiformer overtager. EU Kommissionen har således en plan om, at salg af nye benzin- og dieselbiler skal stoppe i 2035.

Der er et politisk mål om, at der skal være solgt én million grønne biler i 2030 og regeringen og dens aftaleparter har på nuværende tidspunkt fremlagt initiativer, der skal sikre 775.000 grønne biler i 2030. Estimater tyder dog på, at vi så tidligt som i 2025 kan have nået det mål. Eksempelvis har analyser fra Bilbasen peget på mellem 720.000 og 800.000 grønne biler allerede i 2025.