Bilforhandlere

Årets mest læste: Dieselbilsforbud, vanvidskørsel og krav fra importørerne fik jer op af stolene

Se hvilke artikler fra det forgangne år, der har været de mest læste på AutoBranchen Danmarks hjemmeside.

 2022 blev nok ikke, som de fleste havde håbet. Efter to års udfordrende pandemi var der mange, der havde håbet på lysere tider. Men året var knap to måneder gammelt, før Putin invaderede Ukraine og kastede Europa og verden ud i en ny alvorlig krise.  

Udover rædslerne fra Ukraine og et bravt kæmpende ukrainsk folk, som imponerede det meste af verden, førte invasionen også stor ustabilitet med sig. Først tårnhøje brændstofpriser, så steg el- og gaspriserne også kraftigt og bilfabrikkerne måtte lukke ned igen på grund af mangel på andre komponenter end mikrochips, eksempelvis råstoffer og dele fra Ukraine 

Hvor årets første måneder var præget af mangel på biler, er årets anden halvdel blev præget af færre og færre kunder i takt med, inflationen har bidt sig fast, renterne er steget, og forbrugertilliden er styrtdykket.  

Men selvom vi her på AutoBranchen Danmarks hjemmeside har skrevet mange artikler om krigen i Ukraine, og den påvirkning krigen og krisen har haft på både bilsalg og eftermarked, er det dog to artikler om andre emner, der er blev årets mest læste fra 2022.  

Miljøzoner og vanvidskørsel hitter

Årets mest læste 2022-artikel er således “Ny lov vil udelukke gamle dieselbiler fra storbyerne” og handler om de miljøzoner, der trådte i kraft tidligere på året. Den næstmest læste artikel er “Vanvidskørsel: Ny dom udfordrer brug af tro- og loveerklæringer” og handler som det fremgår om vanvidskørsel, der med god grund stadig er et emne, der optager rigtig mange af jer.  

På tredjepladsen følger artiklen “Sådan bliver de forskellige bilmærker ramt af krigen i Ukraine,” der gennemgår fabriksnedlukninger og andre udfordringer, som de forskellige bilmærker blev ramt af kort efter invasionen.  

Den fjerde mest læste artikel “Importørs nye krav til Fiat-forhandlere kan være ulovlige” handler om importøren K.W. Bruun, mens den femte mest læste er “AutoBranchen Danmark: Afskaf genberegning”, hvor overskriften viste sig lige så letforståelig som populær.  

De sidste fem artikler i top ti handler om beregningsgrundlaget for fri bil, der blev ændret, om Emilie Rath, der sparkede døren ind i Formel 1, om energibidrag til autolakererne, om forsikringsselskabets Tryg ageren i energikrisen og endelig endnu en artikel om krigens påvirkning af bilproduktionen, der altså afrunder de artikler fra 2022, der er mest læste på AutoBranchen Danmarks hjemmeside. 

Men faktisk er de ovennævnte artikler kun de mest læste fra 2022. De er ikke de mest læste artikler samlet set. De to mest læste artikler er således ikke bragt i 2022, men fra henholdsvis 2021 og 2020. 

Den mest læste er en oversigt over reglerne om miljøzoner fra 2020, som har oplevet popularitet i forbindelse med, at miljøzonerne blev til virkelighed, og så er den næstmest læste artikel også den artikel, der var mest læst i 2021, nemlig en oversigt over elbiler og pluginhybrider, der må køre med trailer og campingvogn. Begge artikler er ganske forbrugerrettede, så det er uden tvivl næppe alle medlemmer af AutoBranchen Danmark, der har læst de artikler.  

Uanset hvad skal der lyde en tak til alle, der har læst med i 2022. Vi glæder os til at opdatere jer på den seneste udvikling inden for branchen i 2023. God jul og godt nytår! 

Kontakt

Rune Langhoff Sørensen

Eftermarkeds- og klimakonsulent