Bilforhandlere

Bedre lys og en besparelse på 22.000 kroner

Selv uden en voldsom investering har Nordsjællands Bilhus fået et markant bedre lys på værkstedet, på lageret og i salgslokalet.

 Energipriserne steg voldsomt i 2022, og nu svinger de i en grad, som gør det svært at forudse. Derfor spiller det en rolle, hvor meget strøm, vi bruger på at lyse lokalerne op, og det giver mening at se på energiforbruget.  

Det har man gjort hos Nordsjællands Bilhus i Hørsholm.  

Beregninger i efteråret 2020 viste en årlig udgift til belysningen på lidt mere end 33.000 kroner. Efter udskiftningen faldt udgiften til knapt 11.000 kroner. Altså en årlig besparelse på 22.000 kroner. Værd at bemærke er, at den besparelse var udregnet på en pris på 2 kroner pr Kwh. Nu er prisen på el steget til mellem 3 og helt op til 5 kroner pr Kwh. Det gør besparelsen endnu større. 

“Vores formål med udskiftningen var dengang først og fremmest at få bedre lys. Det fik vi, og det gav den sidegevinst, at jeg oplevede, at medarbejderne blev gladere. Vi fik et helt andet arbejdsklima, da vi fik et mere klart lys,” siger Niels Jørgen Bruus-Jensen, der er direktør i Nordsjællands Bilhus.  

Bilhuset havde allerede LED-belysning i forvejen. Det var bare ikke nær så godt, som det er nu.  

“Vi har vænnet os til det lækre lys, men i den første tid med det nye lys, var det virkelig et emne, som vi talte om. Det var en markant opgradering”, fortsætter han.  

Niels Jørgen Bruus-Jensen har regnet på, hvor meget han sparer på sin strøm efter, at energiudgifterne er steget, men det er ikke på samme måde et tema for ham, som det ville have været, hvis han stadig brugte belysning, der havde et højere strømforbrug.  

AutoBranchen Danmark arbejder sammen med TopRight Nordic, der leverer LED-belysning til virksomheder. Det var TopRight Nordic, der monterede den nye belysning i Nordsjællands Bilhus, og firmaet har efter sigende markedets bedste og mest holdbare LED-lamper, der tilmed har et meget lavt strømforbrug sammenlignet med andre. 

“Der er slet ingen tvivl om, at vi kan hjælpe med massive besparelser. I Nordsjællands Bilhus var investeringen i ny belysning tjent hjem på 0,8 år. Nu hvor priserne på Kwh er blevet så høje, ville investeringen have tjent sig endnu hurtigere hjem,” forklarer Frederik Nordstrøm, der er Key account manager hos TopRight Nordic.  

Frederik Nordström fortæller, at TopRight Nordic fik ordren med at udskifte al belysningen i tunnelen under Øresund. I så stort er projekt, er der rigtigt mange penge at spare. Men der er også en særdeles god gevinst i mindre målestok i en virksomhed som Nordsjællands Bilhus.  

“Vi har markedets bedste garanti – op til 10 år. Vi er også de bedste, når det gælder lyseffekt og lavt energiforbrug. For mange er det vigtigt, at man ikke behøver at udskifte sine armaturer. Hvis de kan genbruges, så gør vi gerne det og holder omkostningen nede,” siger Frederik Nordstrøm.  

AutoBranchen Danmarks medlemmer får 10 procent rabat hos TopRight Nordic. Vil du vide mere om belysning, kontakt Frederik Nordstrøm på telefon 22 18 95 02. Vil du vide mere om fordelsaftalen eller andre fordelsaftaler, kontakt Henrik Bitzer, chef for partnerskaber i AutoBranchen Danmark på telefon 31 47 49 97. 

Kontakt

Henrik Bitzer

Partnerskabschef