Bilforhandlere

Bilforhandlere og værksteder skal lave slutafregning for hjælpepakker inden 30. juni

Bilforhandlere og værksteder skal inden den 30. juni 2021 lave en slutafregning for eventuelle kompensationspakker, virksomhederne har modtaget. Det betyder, at man skal indberette oplysninger og dokumentation om de faktiske forhold i den eller de perioder, der er søgt kompensation for.

“Erhvervsstyrelsen skal bruge oplysningerne for at beregne, hvorvidt virksomhederne har været berettiget til de kompensationsbeløb, der er udbetalt. Det kan være dokumentation for virksomhedens omsætning, virksomhedens faktiske omkostninger eller de ansattes hjemsendelsesperiode”, fortæller Naser Al-Zakta, jurist hos AutoBranchen Danmark.

  • Virksomheder, som har modtaget kompensation, vil modtage et brev e-Boks om netop deres forhold, og heri vil der også være nogle retningslinjer for, hvad Erhvervsstyrelsen har brug for hos de enkelte virksomheder.
  • Virksomheder behøver ikke at foretage sig noget, før brevet er modtaget i e-Boks, men herefter skal deres indberettes dokumentation for de faktiske forhold i kompensationsperioden.
  • Dokumentationen kan være omsætning, faktiske omkostninger, ansattes hjemsendelsesperiode mv.
  • Bemærk: Den relevante dokumentation skal være ajourført på Virk.dk senest den 30. juni 2021.
  • Når Erhvervsstyrelsen har gennemgået dokumentationen, sendes en slutafregning afsted – ligeledes til e-Boks.

Kontakt

Juridisk hotline