Bilforhandlere

Bilimportørerne erkender stor overdrivelse af svindel

Efter svar fra Skatteministeriet erkender De Danske Bilimportører nu, at de har overdrevet omfanget af svindel med afgifter på importerede elbiler. Men der bør falde en undskyldning, lyder det.

Svindlen med afgifter i forbindelse med import af brugte elbiler løber formentlig op i én milliard kroner, lød det fra De Danske Bilimportører i slutningen af sidste år.   

Men nu bekræfter skatteminister Jeppe Bruus i et svar til Folketinget, at svindlen er langt mindre, sådan som mange andre brancheaktører også har fastslået. Det er formentlig i størrelsesordenen tyve gange mindre end én milliard.   

Og det har fået De Danske Bilimportører til at erkende, at brancheorganisationen har overdrevet omfanget af svindlen. Det har adm. direktør Mads Rørvig blandt andet gjort over for Motor-Magasinet.   

Og det glæder AutoBranchen Danmark.   

“Det er godt, at Mads Rørvig og De Danske Bilimportører erkender, at de har overdrevet omfanget af svindel. Skaden på branchens omdømme er desværre sket, og jeg synes egentlig, at bilimportørerne skylder branchen en undskyldning,” siger Gitte Seeberg, adm. direktør i AutoBranchen Danmark.   

Læg listepriserne frem

“Det er tydeligt, at bilimportørerne ikke bryder sig om den store import af brugte elbiler, som betyder, at de sælger færre biler, end de ellers ville. Men at det skal gå ud over en hel branche, som må finde sig i at blive trukket gennem sølet, er forkert og uforståeligt.”  

Gitte Seeberg har flere gange opfordret det politiske system til at sikre, at brugtvognsforhandlere har adgang til listepriserne, som skal bruges, når afgiften på importerede biler skal beregnes.   

“Det er uholdbart, at bilforhandlere tvinges til at skyde i tågen, når afgifterne skal beregnes. Bilimportørerne sikrer, at Motorstyrelsen har nogle tal til at tjekke beregningerne med, men hvorfor ikke sikre, at dem, der faktisk laver beregningerne, har adgang til tallene? Det ville da give så god mening,” siger Gitte Seeberg.   

Hun har derfor taget sagen op med skatteminister Jeppe Bruus.  

Kontakt

Gitte Seeberg

Adm. direktør