Bilforhandlere

Brugtvognssalget falder fortsat

Mens nyvognssalget stadig er over sidste års niveau, falder brugtvognssalget yderligere, viser tal for årets fire første måneder.  

I april måned faldt brugtvognssalget til 41.765 biler, mens det i april sidste år var 44.292. Det er et fald på seks procent.  

Det er i særlig grad de brugte dieselbiler, der bliver solgt færre af, men tilbagegangen i salget gælder for de fleste drivmidler.  

Undtagelsen er brugte elbiler, som der i april blev solgt 3222 eksemplarer af, mens tallet for april i fjor var 3086. Også pluginhybrider med diesel- og elmotor går frem, men her er der tale om en lille volumen, der er steget fra 89 solgte i april i fjor til 95 solgte i april i år.  

Samlet set er brugtvognssalget i årets fire første måneder faldet med 3,72 procent i forhold til samme periode sidste år. Faldet har været størst i januar og april.  

Men generelt er tendensen bekymrende, mener Gitte Seeberg, adm. direktør i AutoBranchen Danmark.   

“Jeg ved godt, at brugtvognssalget blev langt mindre hårdt ramt end nyvognssalget i fjor, men det er alligevel bekymrende, at der bliver solgt færre brugte biler, og at tendensen synes at have bidt sig fast,” siger hun. 

Nyvognssalg stiger 

Nyvognssalget steg i sidste måned med knap 10 procent i forhold til året før og er for årets fire første måneder 15 procent over samme periode sidste år. I 2022 faldt nyvognssalget samlet set med 20 procent i forhold til 2021.  

Når det kommer til nyvognssalget for april er 43 procent benzinbiler, 42 procent opladelige biler, mens dieselbiler udgør 10 procent og hybridbiler udgør 6 procent.  

Det mest populære mærke i nyvognssalget i årets fire første måneder er ikke overraskende Tesla, hvor der er solgt 6157 eksemplarer, hvilket er en stigning på over 500 procent. Herefter følger Volkswagen med 4855 solgte ny biler, Toyoya med 4187 solgte biler, Audi med 4084 solgte biler (en stigning på 115 procent) og Hyundai med 3265 solgte biler. 

I brugtvognssalget er Volkswagen – heller ikke uventet – det mest populære brugtvognsmærke i årets fire første måneder. Herefter følger Peugeot, Toyota, Ford og Citroën. Kun Toyota går frem i brugtvognssalget, men det er med beskedne 0,08 procent.