Bilforhandlere

De opladelige biler fortsætter fremmarch

Mere end 45 procent af alle ny-indregistrerede biler var opladelige biler i september. Det er ny rekord.

I september er indregistreret 14.222 nye biler. 3.189 af disse biler var elbiler. Det svarer til 22,4 procent af alle biler. Plug-in hybridernes andel var lidt større med 22,9 procent – samlet set altså 45,3 procent af de ny-indregistrerede biler var opladelige biler. Det viser tal fra Bilstatistik.

”Der er slet ingen tvivl om, at flere og flere danskere er klar til en opladelig bil. Andelen af opladelige biler fortsætter med at stige, selv om den også var høj i august. Desværre må vi nok sige, at manglen på mikrochips og mulighederne for opladning langs vejene, ser ud til at bremse salget lidt i forhold til potentialet,” siger Gitte Seeberg.

”Der kommer hele tiden nye modeller på markedet fra stort set alle bilmærker i denne tid, så der er fortsat masser at se på hos bilforhandlerne ,” fortsætter hun.

Knapt 40 procent af alle nyregistreringer i tredje kvartal var opladelige biler. Også det er et rekordtal og et tegn på, at salget af elbiler og plugin-hybrider har taget fart.

”Der er et stort behov for, at vi i Danmark får udbygget ladeinfrastrukturen. Det gælder både langs motorveje, indfaldsveje, store parkeringspladser og ved lejlighedskomplekser. I takt med, at salget af de opladelige biler accellererer, stiger det her behov også,” siger Gitte Seeberg.

De 14.222 nye indregistrerede biler er en tilbagegang på 1.622 biler i forhold til august måned, og det er også en tilbagegang i forhold til samme periode sidste år, men en direkte sammenligning er vanskelig, da 2020 og dele af 2021 var præget af corona-nedlukning.