Undervisningsministeriet havde egentlig lagt op til, at der skulle være en kvote for optagelsen på autolakereruddannelsen, men det er netop blevet meddelt, at uddannelsen udbydes uden kvote i 2019.

Det glæder Marietta Bak Seemholt, administrerende direktør i AutoBranchens ArbejdsgiverForening, der sammen med blandt andre Malerfagets Faglige Fællesudvalg har arbejdet for, at uddannelsen ikke skulle have en kvote.

”Vi er meget tilfredse med, at man har lyttet til vores indstilling, så alle interesserede unge får mulighed for at tage uddannelsen. Vi kan også se, at andelen af SKP-elever er faldet over de seneste år, mens andelen af elever med uddannelsesaftaler er vokset. Det er rigtig godt, og det er en af hovedårsagerne til, at der fortsat bliver frit optag”, siger hun.

”De gode nyheder til trods mangler der dog fortsat elever til uddannelsen generelt, hvorfor risikoen for mangel på kvalificeret arbejdskraft fortsat er reel. Det kan få betydning for både virksomhedernes mulighed for at tage opgaver ind, og ikke mindst for et stigende lønpres. Det er derfor fortsat uhyre vigtigt, at virksomhederne tager elever ind på uddannelsesaftaler”, fortsætter Marietta Bak Seemholt.