Bilforhandlere

DMR: Ny release med en række ændringer

En ny version af Motorregistret blev frigivet med en række ændringer den 6. oktober.

Motorregistret er blevet tilsluttet Eucaris, som er et system, der kan udveksle oplysninger om køretøjsregistrering mellem flere europæiske lande. Det skal bidrage til, at europæiske myndigheder kan finde den rette ejer eller bruger af et køretøj, så myndighederne kan opkræve vejafgift, der ikke er betalt.

Den nye version har også begrænset den offentlige adgang til visse oplysninger i Motorregistret. Det sker af hensyn til loven om persondata.

I den nye release kan køretøjer igen registreres med målenorm NEDC2. Efter forrige release havde køretøjer oprettet med målenorm NEDC2 ikke kunnet beholde målenormen, men det kan de nu. Der omberegnes eventuelt også registreringsafgift for køretøjer, hvor Motorstyrelsen har beregnet ny registreringsafgift, fx i forbindelse med leasing, eksport og overgang fra forholdsmæssig til fuld afgift.

En anden ændring er, at man nu i DMR-flowet “Beregn registreringsafgift” kan vælge mellem 30% og 50% i køretøjsoplysninger ved anmeldelsesdato før 18. december 2020.

Se ændringerne i detaljer her på Motorstyrelsens hjemmeside.

Kontakt

Juridisk hotline