Bilforhandlere

Ekspertgruppe anbefaler genåbning af bilhuse

En genåbning af salgslokalerne er rykket markant tættere på, efter en ekspertgruppe mandag har anbefalet regeringen at genåbne landets bilhuse.

Mandag aften præsenterede Sundhedsminister Magnus Heunicke de længe ventede anbefalinger og beregninger fra en ekspertgruppe, der bliver det faglige grundlag for genåbningen.

Konklusionen er klar. Hele landets bilhuse bør sammen med andre udvalgsvareforretninger på maksimalt 5000 kvm. genåbne på mandag. Ekspertgruppen indstiller til, at det kan ske uden krav om test eller tidsbestilling, men der vil dog være et skærpet kvadratmeterkrav. Det betyder desværre også at nogle af landets allerstørste bilhuse ikke får lov at genåbne i første omgang. AutoBranchen Danmark vil søge en løsning på dette problem hurtigst muligt.

Ekspertgruppen foreslår, at der skal være 10 kvm. per kunde i butikker under 2000 kvm. Det tidligere krav var 4 kvm. per kunde. For butikker over 2000 kvm. foreslås det nye krav at være 20 kvm. per kunde, hvilket er en fordobling af det eksisterende krav på 10 kvm.

Glæde hos AutoBranchen Danmark

AutoBranchen Danmarks adm. direktør Gitte Seeberg er tilfreds med, at ekspertgruppen vurderer, at det forsvarligt at genåbne bilhusene.

”Vi har jo efterlyst en genåbning i rigtigt lang tid, fordi det længe har været helt åbenlyst, at det er forsvarligt at genåbne bilhusene. Vi har sendt vores genåbningsplan til regeringen ad flere omgange, hvor vi beskriver, hvordan bilhusene kan åbne forsvarligt. Der er så meget plads og få kunder sammenlignet med andre typer af forretninger, at bilhuse har optimale forudsætninger for at undgå smitte. Langt om længe har vi fået et fagligt grundlag, der viser, at bilhusene bør genåbne”, siger Gitte Seeberg.

Direktøren forventer at regeringen vil følge ekspertgruppens indstilling og genåbne branchen fra på mandag.

”Jeg forventer at bilhusene genåbner på mandag. Med denne udmelding fra ekspertgruppen har jeg meget svært ved at se en vej uden om en genåbning af branchen. Det er jo meget glædeligt, at det store pres på regeringen og eksperterne ser ud til at virke. Det er også dejligt, hvis branchen slipper for krav om tidsbestilling og negativ test”, siger Gitte Seeberg.

Mandag havde AutoBranchen Danmark inviteret Søren Pape Poulsen på besøg hos Lindholm biler i Viborg, her udtalte han sig også meget positivt om branchens muligheder for genåbning, ligesom Kristian Thuelsen Dahl gjorde, da han og AutoBranchen Danmark besøgte Bjarne Nielsen i Herning.

Genåbning meddeles onsdag

Der er fortsat ”kun” tale om en indstilling fra en ekspertgruppe. Tirsdag eftermiddag mødes regeringen med partilederne, hvor de skal drøfte ekspertgruppens indstilling. Regeringen har varslet, at den i løbet af onsdag vil meddele, hvordan restriktionerne ser ud fra på mandag. AutoBranchen Danmark vil hurtigst muligt derefter sende yderligere information ud til medlemmerne.

Kontakt

Charlotte Brix Andersen

Leder af Medlemsservice, forretningsudvikling og kommunikation

Flemming Ransborg

Medlemskonsulent, Nordjylland og Bornholm
Klaus Schultz

Klaus Schultz

Medlemskonsulent, Sydjylland og Fyn

Christian Richter

Kommunikations- og politisk rådgiver

Lene Søbo

Grafiker og marketingkoordinator

Christian Mikkel Uldall Grøn

Web- og social medie manager

Julie Løvenholdt

Medlemskoordinator

Emil Refn

Studentermedhjælper