Bilforhandlere

Elafgift sænkes marginalt –større sænkning kan være på vej

En sænkning af elafgiften er vedtaget sammen med flere tiltag, der skal dæmpe konsekvenserne af inflationen. Mere kan være på vej ifølge statsministerkandidaterne. 

 Folketinget vedtog torsdag en hastelov, der har til formål at afbøde en lille del af den stigende inflation. Elpriserne er blandt de udgifter, der er steget markant, og derfor indeholder den vedtagne hastelov også en lille sænkelse af elafgiften. Den reduceres med fire øre per kilowatt-time, så den resten af året vil være på 72,3 øre. Efter nytår sænkes afgiften yderligere til 68,8 øre. 

Den lille sænkning kommer desværre ikke til at have den store effekt her og nu, da en almindelig husholdning med et forbrug på 4000-kilowatt-timer kan spare 50 kroner i år og 215 kroner næste år. 

Ingen partier stemte imod lovforslaget, der træder i kraft 1. oktober. 

Udsigt til yderligere sænkninger 

Da den vedtagne sænkning af elafgiften næppe vil betyde store besparelser for ret mange virksomheder eller privatpersoner, er der allerede debat om at fjerne elafgiften helt, som AutoBranchen Danmarks adm. direktør Gitte Seeberg forklarer. 

”Undervejs i tv-debatten mellem de tre statsministerkandidater den 4. september fremlagde Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen et forslag om at nedsætte elafgiften til EU’s mindsteafgift på 0,8 øre per kilowatt-time. Der var umildbart ikke modstand mod forslaget blandt Mette Frederiksen og Søren Pape. Derfor er det bestemt ikke usandsynligt med en markant nedsættelse af elafgiften i de kommende måneder. Det vil få stor effekt for både virksomheder og elbilister,” siger Gitte Seeberg. 

Kontakt

Charlotte Brix Andersen

Leder af Medlemsservice, forretningsudvikling og kommunikation

Flemming Ransborg

Medlemskonsulent, Nordjylland og Bornholm
Klaus Schultz

Klaus Schultz

Medlemskonsulent, Sydjylland og Fyn

Christian Richter

Kommunikations- og politisk rådgiver

Lene Søbo

Grafiker og marketingkoordinator

Christian Mikkel Uldall Grøn

Web- og social medie manager

Julie Løvenholdt

Medlemskoordinator

Emil Refn

Studentermedhjælper