Bilforhandlere

Endnu et DM i Skills skal hente lærlinge til branchen

Kort inde i februar vil du igen høre om DM i Skills og konkurrencer om at blive landets bedste lærling i mere end 50 forskellige fag. Målet er synlighed om faglærte. 

Fra torsdag den 2. februar lægger Fredericia messehaller til DM i Skills, det 12. i rækken siden det første blev afviklet i 2011. Kun i 2021 måtte man aflyse som følge af coronasituationen. 

Fotoet er fra sidste års DM i Skills i den vestsjællandske by Høng. Tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen overrækker diplom og statuette til karrosseriteknikernes vinder Andreas Christensen fra Indkilde Auto. (foto Per Daugaard)

22 unge fra autobranchen har kvalificeret sig og kæmper om titlerne inden for personvognsmekaniker, lastvognsmekaniker, karrosseritekniker og autolakerer. Flere af AutoBranchen Danmarks medlemmer har også lærlinge eller nyudlærte medarbejdere blandt deltagerne. Det gælder fx MTH Biler, Exolak, IM Stiholt, Skorstensgaard, Sejer Jensen Automobiler og Schou-Jensen Auto.  

Lærlingene skal være under 25 år for at kunne deltage.  

“DM i Skills er alletiders idé. Intet mindre. Der kommer mere end 50.000 tilskuere, mange af dem er unge, der snart skal vælge uddannelse. De kommer med deres forældre eller med deres folkeskole, så det er et fremragende udstillingsvindue, hvor fagene kan vise, hvad de kan,” siger Gitte Seeberg, adm. direktør i AutoBranchen Danmark.  

Børne- og Undervisningsminister Mattias Tesfaye åbner DM i Skills torsdag klokken 9.00, mens konkurrencerne begynder klokken 10.30. De øvrige dage er der åbent for publikum allerede fra klokken 8.00.  

Statsminister Mette Frederiksen overrækker medaljer til vinderne lørdag eftermiddag. Se mere om programmet her https://skillsdenmark.dk/dm-i-skills/ 

“I en tid, hvor vi mangler faglærte, har vi heldigvis oplevet, at virksomhederne opretter flere lærepladser, så antallet af lærlinge i vores branchen er stigende. Men vi skal også bruge flere. Særligt på de mindre uddannelser som karrosseritekniker og autolakerer, er vi i underskud. Derfor er DM i Skills særligt godt,” fortsætter Gitte Seeberg.  

“I AutoBranchen Danmark er vi med til at sponsere et par af konkurrencerne, og vi er med på en stand, hvor vi er klar til at fortælle alle interesserede om arbejdet på eftermarkedet. Vi er altså til-stede i Fredericia under hele arrangementet,” siger hun videre. 

Gitte Seeberg anbefaler, at man lægger vejen forbi DM i Skills i Fredericia, hvor der er gratis adgang både torsdag, fredag og lørdag den 2. til 4. februar.  

Et besøg ved DM i Skills er også en god anledning til at møde andre i branchen og måske møde de skoler, der uddanner dine lærlinge. 

Kontakt

Charlotte Brix Andersen

Leder af Medlemsservice, forretningsudvikling og kommunikation

Flemming Ransborg

Medlemskonsulent, Nordjylland og Bornholm
Klaus Schultz

Klaus Schultz

Medlemskonsulent, Sydjylland og Fyn

Christian Richter

Kommunikations- og politisk rådgiver

Lene Søbo

Grafiker og marketingkoordinator

Christian Mikkel Uldall Grøn

Web- og social medie manager

Julie Løvenholdt

Medlemskoordinator

Emil Refn

Studentermedhjælper