Autobranchen Årsdag

AutoBranchen Danmarks årsdag 2023

Torsdag den 28. september 2023 får du igen mulighed for at blive klogere på branchen og dens udvikling, når AutoBranchen Danmark afholder årsdag i de unikke omgivelser hos Remisen i Brande.

Der er masser af relevante emner for alle på agendaen, hvad enten interessen er rettet mod elbiler, og hvordan de vil påvirke indtjeningen på eftermarkedet, batteriteknologi, regeringens ambitioner på bilområdet, skadesbranchens tilstand eller de nye EU-krav til klima- og bæredygtigheds­rapportering, der vil gælde hele branchen.

Regeringens ambitioner på bilområdet

Skatteminister Jeppe Bruus (S) vil fortælle om regeringens ambitioner på bilområdet. Regeringen har fokus på at Danmark når ambitionen om 1 million elbiler på vejene i 2030. Derfor vil skatteministeren under sit oplæg komme ind på fremtiden for den grønne vejtransport, bilafgifterne og leasing.

Elbiler og udviklingen inden for batteriteknologi

I 2035 vil det ikke længere være muligt at sælge nye fossile biler i EU. Er der nok batterimaterialer til den store efterspørgsel? Hvor bæredygtige er elbilerne egentligt? Hvornår vil de første kinesiske elbiler være klar med natrium-ion batterier og vil det være relevant for den europæiske bilindustri? Og hvordan vil bilernes batterier blive genbrugt og/eller genanvendt i fremtidens cirkulære økonomi? Kom og hør Kristian O. Sylvester-Hvid fra Teknologisk Institut fortælle om den rivende udvikling, og hvad det betyder for de elbiler, vi kommer til at se på markedet.

Keynote: Morgendagens bilforretning

Vi får besøg af vicekoncernchef Terje Jochumsen fra Gumpen Gruppen i Norge. Med fokus på salg og eftermarked, vil han fortælle, hvordan elbilerne i Norge har påvirket den moderne bilforretning. Gumpen Gruppen forhandler otte forskellige bilmærker og omsætter årligt 9000 nye og brugte biler. Tilpasningen mod morgendagens bilforretning har krævet tilvalg og fravalg på salg, eftermarked og uddannelse. Terje Jochumsen viser, hvad der har bragt Gumpen Gruppen langt på den bane allerede – herunder også hvordan abonnementsforretningen har været et centralt element i tilpasningen. Og du kan godt spidse blyanten og tage noter, for den norske udvikling kommer også til os.

Gertrud Højlund vil som konferencier binde dagens program sammen.

Seks forskellige fagsnakke

Som en del af programmet har du mulighed for at tilmelde dig seks forskellige fagsnakke, og du kan på den måde sammensætte dagen præcis, som du ønsker.

På fagsnakkene kan du blandt andet møde Motorstyrelsens direktør Jørgen Rasmussen og Santanders Commercial Director & Country Manager Bo Jakobsen. Over hele linjen vil der være fokus på fremtidens muligheder på den grønne omstilling og på, hvad lærlingene ønsker sig af fremtiden, hvis man som arbejdsgiver skal holde på dem. Dyk ned i det spændende program, og sammensæt din dag, så du får mest muligt med hjem igen.

ALLE er meget velkomne på AutoBranchen Danmarks årsdag. Tilmelding er dog nødvendig, og du kan melde dig til nederst på denne side.

Dagens program

08.30 – 09.00            Morgenmad og indtjekning

09.00 – 11.00            Velkomst v. bestyrelsesformand Hans-Jørgen Jørgensen

ㅤ                              Året der er gået i autobranchen v. adm. direktør Gitte Seeberg

ㅤ                              Regeringens ambitioner på bilområdet
ㅤ                              v. Skatteminister Jeppe Bruus

ㅤ                              Elbiler og udviklingen inden for batteriteknologi
ㅤ                              v. Kristian O. Sylvester-Hvid, faglig leder på Teknologisk Institut

11.00 – 11.30            KAFFEPAUSE

11.30 – 12.30            Fagsnakke 1: Spor A, B, C

12.30 – 13.30            FROKOSTBUFFET

13.30 – 14.30            Fagsnakke 2: Spor D, E, F

14.30 – 15.00            KAFFE & AUTOKAGE

15.00 – 15.45            Keynote: Elbiler og nye indtjeningsmuligheder på eftermarkedet
ㅤ                              v. Vicekoncernchef Terje Jochumsen fra Gumpen Gruppen i Norge

15.45 – 16.00            Afrunding af dagen v. adm. direktør Gitte Seeberg

Fagsnakke 1:

  • Spor A: Nye lovkrav skaber behov for, at forhandlere, værksteder og lakerere ganske snart har styr på alt fra klimaregnskaber til rapportering på bæredygtighed bredt set. Vi giver dig overblik over, hvornår kravene rammer din forretning og hvordan du forbereder dig bedst muligt.
  • Spor B: Branchen forandrer sig i disse år, og samtidig mangler der arbejdskraft mange steder. Men det er slet ikke så enkelt. Nutidens 20-årige vil noget andet end du selv ville, da du var 20. Hvordan forstår du fremtidens medarbejdere med deres krav og ønsker? Hvordan tiltrækker du og hvordan holder du på de rigtige medarbejdere? En håndfuld lærlinge fra skoler i Skjern, Holstebro og Aalborg vil give os et indblik i, hvilke forventninger og ønsker de har til deres arbejdsplads i autobranchen. Kom med, stil spørgsmål og deltag i debatten om fremtidens arbejdskraft i autobranchen.
  • Spor C: Samarbejdet mellem Motorstyrelsen og autobranchen, aktuelle sager og kommende fokusområder v/ Jørgen Rasmussen, direktør i Motorstyrelsen.

Fagsnakke 2:

  • Spor D: Samarbejdet mellem autobranchen og finansieringsselskaber, udviklingen inden for finansieringsmarkedet og den grønne omstilling v/ Bo Jakobsen, Commercial Director & Country Manager i Santander Consumer Bank.
  • Spor E: Skadesbranchen står på kanten af et sort hul for tiden. En rapport om indtjening og økonomi har vist, at forsikringsselskabernes hårde pres, mange gratisydelser og manglende samarbejde mellem karrosseri og lak, gør det svært at tjene penge i skadesbranchen. Måske deltog du i et af forårets debatmøder, og nu tager AutoBranchen Danmarks eftermarkedschef Nicky Bobak møderne et skridt videre. Hvordan er situationen? Har de seneste tiltag virket? Hvor skal vi nu tage fat? Kom med og bliv hørt på denne fagsnak i Brande.
  • Spor F: Greenwashing, abonnementsaftaler og agentaftaler (og andre lignende forretningsmodeller) – der kommer løbende nye regler, som forretningerne skal overholde samtidig med, at de skal forholde sig til nye forretningsmodeller. På denne fagsnak vil vores juridiske chef, Abid Khan, gennemgå disse tre områder samt andre aktuelle juridiske problemstillinger, som forventes at få stor betydning for fremtidens bilforretning.