Torsdag den 28. september 2023 får du igen mulighed for at blive klogere på branchen og dens udvikling, når AutoBranchen Danmark afholder årsdag i de unikke omgivelser hos Remisen i Brande. Der er masser af relevante emner for alle på agendaen, hvad enten interessen er rettet mod elbiler, og hvordan de vil påvirke indtjeningen på hele eftermarkedet, regeringens ambitioner på bilområdet, skadesbranchens tilstand eller de nye EU-krav til klima- og bæredygtighedsrapportering, der vil gælde hele branchen.

Regeringens ambitioner på bilområdet

Skatteminister Jeppe Bruus (S) vil fortælle om regeringens ambitioner på bilområdet. Regeringen har fokus på at Danmark når ambitionen om 1 million elbiler på vejene i 2030. Derfor vil skatteministeren under sit oplæg komme ind på fremtiden for den grønne vejtransport, bilafgifterne og leasing.

Morgendagens bilforretning

Vi får besøg af vicekoncernchef Terje Jochumsen fra Gumpen Gruppen i Norge. Med fokus på salg og eftermarked, vil han fortælle, hvordan elbilerne i Norge har påvirket den moderne bilforretning. Gumpen Gruppen forhandler otte forskellige bilmærker og omsætter årligt 9000 nye og brugte biler. Tilpasningen mod morgendagens bilforretning har krævet tilvalg og fravalg på salg, eftermarked og uddannelse. Terje Jochumsen viser, hvad der har bragt Gumpen Gruppen langt på den bane allerede – herunder også hvordan abonnementsforretningen har været et centralt element i tilpasningen. Og du kan godt spidse blyanten og tage noter, for den norske udvikling kommer også til os.

Årets keynote-taler publiceres senere. Du kan godt glæde dig.

Dennis Ritter vil som konferencier endnu engang binde dagens program sammen.

Seks forskellige fagsnakke

Som en del af programmet har du mulighed for at tilmelde dig seks forskellige fagsnakke, og du kan på den måde sammensætte dagen præcis, som du ønsker.

På fagsnakkene kan du blandt andet møde Motorstyrelsens direktør Jørgen Rasmussen og Santanders kommercielle direktør Bo Jakobsen. Over hele linjen vil der være fokus på fremtidens muligheder på den grønne omstilling og på, hvad lærlingene ønsker sig af fremtiden, hvis man som arbejdsgiver skal holde på dem. Dyk ned i det spændende program, og sammensæt din dag, så du får mest muligt med hjem igen.

ALLE er velkomne på AutoBranchen Danmarks årsdag. Tilmelding er dog nødvendig, og du kan melde dig til nederst på denne side.

 

Dagens program:

08.30 – 09.00            Morgenmad og indtjekning

09.00 – 11.00            Velkomst ved bestyrelsesformand Hans-Jørgen Jørgensen

ㅤ                             Året der er gået i autobranchen ved adm. direktør Gitte Seeberg

ㅤ                             Skatteminister Jeppe Bruus

ㅤ                             Vicekoncernchef Terje Jochumsen i Gumpen Gruppen, Norge

11.00 – 11.30            KAFFEPAUSE

11.30 – 12.30            Fagsnakke 1: Spor A, B, C

12.30 – 13.30            FROKOSTBUFFET

13.30 – 14.30            Fagsnakke 2: Spor D, E, F

14.30 – 15.00            KAFFE & AUTOKAGE

15.00 – 15.45            Keynote-taler. Annonceres senere

15.45 – 16.00            Afrunding af dagen ved adm. direktør Gitte Seeberg

 

Fagsnakke 1:

  • Spor A: Nye lovkrav skaber behov for, at forhandlere, værksteder og lakerere ganske snart har styr på alt fra klimaregnskaber til rapportering på bæredygtighed bredt set. Vi giver dig overblik over, hvornår kravene rammer din forretning og hvordan du forbereder dig bedst muligt.
  • Spor B: Branchen forandrer sig i disse år, og samtidig mangler der arbejdskraft mange steder. Hvordan forstår du fremtidens medarbejdere med deres krav og ønsker? Hvordan tiltrækker du og hvordan holder du på de rigtige medarbejdere? En lille håndfuld lærlinge vil give os et indblik i, hvilke forventninger og ønsker de har til deres arbejdsplads i autobranchen. Kom med, stil spørgsmål og deltag i debatten om fremtidens arbejdskraft i autobranchen.
  • Spor C: Samarbejdet mellem Motorstyrelsen og autobranchen, aktuelle sager og kommende fokusområder v/ Jørgen Rasmussen, direktør i Motorstyrelsen.
Fagsnakke 2:

  • Spor D: Samarbejdet mellem autobranchen og finansieringsselskaber, udviklingen inden for finansieringsmarkedet og den grønne omstilling v/ Bo Jakobsen, managing director i Santander Consumer Bank.
  • Spor E: Skadesbranchen står på kanten af et sort hul for tiden. En rapport om indtjening og økonomi har vist, at forsikringsselskabernes hårde pres, mange gratisydelser og manglende samarbejde mellem karrosseri og lak, gør det svært at tjene penge i skadesbranchen. Måske deltog du i et af forårets debatmøder, og nu tager AutoBranchen Danmarks eftermarkedschef Nicky Bobak møderne et skridt videre. Hvordan er situationen? Har de seneste tiltag virket? Hvor skal vi nu tage fat? Kom med og bliv hørt på denne fagsnak i Brande.
  • Spor F: Greenwashing, abonnementsaftaler og agentaftaler (og andre lignende forretningsmodeller) – der kommer løbende nye regler, som forretningerne skal overholde samtidig med, at de skal forholde sig til nye forretningsmodeller. På denne fagsnak vil vores juridiske chef, Abid Khan, gennemgå disse tre områder samt andre aktuelle juridiske problemstillinger, som forventes at få stor betydning for fremtidens bilforretning.

 

+ Tilføj til Outlook