Bilforhandlere

Få en enkel og billig sikring mod kilometersvindel 

Når man leaser eller lejer biler ud, er svindel med bilens kilometertæller en åbenlys risiko. Men der findes råd for det. Du kan plombere bilens OBD-stik. Endda nemt og billigt. 

Der kan være økonomiske årsager til, at leasingtagere, lejere og andre brugere af bilerne, vælger at manipulere med bilens kilometerstand. 

På det europæiske brugtvognsmarked er det estimeret, at mellem 30 procent og 50 procent af alle biler har fået pillet ved kilometerstanden – det, der også kaldes kilometerspoling. I en rapport konkluderer EU-kommissionen, at omtrent halvdelen af alle brugte biler, der handles over landegrænser i EU, er kilometerspolet. 

Virksomheden OBD Safe har udviklet en enkel og billig metode til at plombere bilens OBD-stik, så kilometerspoling ikke er mulig uden, at man vil kunne se det. AutoBranchen Danmark har indgået en fordelsaftale med OBD Safe, som nu relancerer sit produkt og gør det både nemmere og billigere at bruge. Væk er en abonnementsløsning og registrering af bilens stelnummer.  

Nu skal du som forhandler eller leasingselskab blot købe og montere klistermærkerne, som plomberer bilens OBD-stik.  

“Når du plomberer bilens OBD-stik, så kan klistermærket ikke pilles af og OBD-stikket ikke bruges uden, at du vil kunne se det. Det er en præventiv beskyttelse, som er enkel at montere,” siger Steffen Andersen, Forretningsudvikler hos OBD Safe. 

“Vi vil være billigst og vi vil have det mest simple produkt. Derfor har vi ændret således, at man køber sine klistermærker hos os, og så kan man som forhandler eller udlejer selv montere det både hurtigt og enkelt,” fortsætter han.  

OBD Safe har allerede mange kunder i autobranchen, og forventningen er, at det nye og mere simple produkt vil få endnu flere til at plombere deres bilers OBD-stik.  

Medlemmer af AutoBranchen Danmark får 20 procent rabat på købet af 100 klistermærker til plombering. Det betyder, at prisen bliver 800 kroner plus moms. 

OBD Safe har samtidig lavet et særligt introduktionstilbud til AutoBranchen Danmarks medlemmer. Er du ny kunde hos OBD Safe og samtidig medlem af AutoBranchen Danmark, kan du få 50 mærkater gratis til plombering af OBD-stikket. 

Hvis du vil vide mere om brugen OBD Safe, vil der blandt andet være et oplæg på medlemsmødet for leasingselskaber den 10/5, hvor fordelene ved plomberingen og ved aftalen for AutoBranchen Danmarks medlemmer bliver gennemgået. 

Læs mere om OBD Safe og fordelsaftalen her 

Kontakt

Henrik Bitzer

Partnerskabschef