Forretningsudvikling

Firmaidræt: “Godt kollegaskab er mere end røde bøffer fra grill og fredagsrødvin”

Hvad er godt kollegaskab? Og kan man på en let og overskuelig måde tænke bevægelse og motion ind i hverdagen – og er det måske en genvej til et bedre sammenhold virksomheden, flere smil og mere overskud?

At bedømme på ansigterne i Teatersalen til AutoBranchen Danmarks årsdag 2021, som foregik torsdag den 23. september på Remisen i Brande, kan man på ganske få minutter få både pulsen op og smilene frem.

Her var der oplæg om AutoBranchen Danmarks samarbejde med Dansk Firmaidrætsforbund, som handler om, at flere virksomheder kan få sundere ansatte og et bedre kollegaskab med nogle få minutters bevægelse hver dag. Det sker som optakt til arbejdspladsernes motionsuge i uge 41.

Som en del af oplægget skulle alle på scenen og alle blandt tilhørerne op at stå, svinge arme, gå ned i benene og få rystet kroppen rigtig godt igennem til bl.a. musiknummeret Eye of the Tiger. Og der gik ikke mange minutter, før de var brede smil hele vejen rundt.

En af dem, som har opdaget den helt store force i at tænke bevægelse og motion ind i hverdag er Jon Kraft Hansen, der er indehaver af Kraft Biler med afdelinger i Fredericia og Horsens, som holdt oplæg med afsæt i sin deltagelse i firmaidræt og kollegamotion. Selv var han dog lidt skeptisk i starten, da han skulle lokke de ansatte med på at afsætte 5-10 minutter om dagen på at få pulsen lidt op til kollegamotion.

“Jeg havde nok den fordom, at jeg ville få svært ved at lokke de ansatte til at komme med på det her, når det ikke lige inkluderede røde bøffer fra grill og rødvin til et fredagsarragement. Men den fordom er blevet skudt helt ned. Alle medarbejdere er vildt glade for, at vi gør det her, og har sat det i system”, sagde Jon Slot Hansen på scenen i Remisen i Brande.

“I stedet har det skabt en helt anden relation mellem kollegerne på tværs af afdelingerne, og det er enormt fedt at se og opleve, når vi samtidig kombinerer det med bevægelse og motion, hvilket er et kæmpe medarbejdergode – ikke kun for de enkelte ansatte, men også for mig i ledelsen”, fortalte Jon Slot Hansen.

Kræver stort set ingenting

En af de konsulenter fra Dansk Firmaidrætsforbund, som har besøgt Kraft Biler forud for AutoBranchen Danmarks Årsdag, er Rikke Line Klockars-Jensen. Hun bemærkede hurtigt, hvad motionen, der kan laves uden den store forberedelse og praktisk talt uden udstyr, på få minutter gjorde ved de ansatte hos Kraft Biler. 

“Der er rigtig meget at hente ved at aktivere sine ansatte og kolleger i løbet af dagen med motion og idræt. Og hovedpointen er, at man skal kunne lave firmaidræt lige netop dér, hvor man arbejder og bruge ting, som i forvejen ligger på bordet ved siden af eller blot bruge en væg til at træne op ad. Det skal være nemt og hurtigt. På bare 10 minutter kan man nå rigtig meget”, fortæller Rikke Line Klockars-Jensen fra Dansk Firmaidrætsforbund. 

Forbundet kan i 2021 fejre sin 75-års fødselsdag og har siden sin grundlæggelse handlet om motion, bevægelse, hygge og godt kollegaskab på arbejdspladser – med pulsen op og bevægelse i fokus.

Dansk Firmaidrætsforbund er også på jagt efter gode ambassadører i autobranchen og opfordrer alle bilhuse og værksteder til at tænke motion og bevægelse ind i arbejdsdagen. Forbundet kalder det kollegamotion, og det handler ikke kun om at få pulsen lidt op i løbet af dagen. Det handler også om, at medarbejderne rykker tættere sammen og får et bedre sammenhold.

Forbundet vil meget gerne finde endnu flere virksomheder i autobranchen, som har lyst til at gå i gang med firmamotionen, og rammerne er helt frie. Det kan være både korte træningssæt i løbet af dagen, løbehold, gåhold, cykelhold, fodboldhold osv.

I kan læse meget mere på firmaidraet.dk og finde inspiration til, hvor I kommer i gang med motion på arbejdspladsen – ikke kun i én uge, men holder gang i træningen fremadrettet.

Kontakt

Charlotte Brix Andersen

Leder af Medlemsservice, forretningsudvikling og kommunikation

Flemming Ransborg

Medlemskonsulent, Nordjylland og Bornholm
Klaus Schultz

Klaus Schultz

Medlemskonsulent, Sydjylland og Fyn

Christian Richter

Kommunikations- og politisk rådgiver

Lene Søbo

Grafiker og marketingkoordinator

Christian Mikkel Uldall Grøn

Web- og social medie manager

Julie Løvenholdt

Medlemskoordinator

Emil Refn

Studentermedhjælper