Bilforhandlere

Firmaidræt: Kraft Biler brugte autolift til at få gang i både motionen og til at få smilene frem

Rundt om en autolift er en salgskonsulent i gang med armstræk, en karrosseritekniker laver høje knæløft, mens en mekaniker træner sine biceps – alle ved hver deres station på rotation og med 30 sekunder mellem skiftene. Selv indehaver Jon Slot Hansen er med til træningssessionen, og AutoBranchen Danmark lokker et par ord ud af direktøren:  

“Firmaidrætten, som vi har taget til os i dag, handler om at fremme sunde vaner på arbejdspladsen med noget, som skaber god energi og glade kolleger. Et autoværksted er faktisk på mange måde som et lille træningscenter. Der er flere redskaber lige ved hånden, som man kan bruge. Eksempelvis den her lift, som vi træner rundt om lige nu”, fortæller Jon Slot Hansen.  

Instruktøren og kvinden med stopuret er Rikke Line Klockars-Jensen, udviklingskonsulent hos Dansk Firmaidrætsforbund. Hun har på forhånd lavet et lille træningsforløb med genstande og ting på både værkstedet og i salgslokalet, som man kan bruge til at røre kroppen og træne. Hun sætter flere ord på baggrunden for initiativet:  

“Der er rigtig meget at hente ved at aktivere sine ansatte og kolleger i løbet af dagen med motion og idræt. Og hovedpointen er, at man skal kunne lave firmaidræt lige netop dér, hvor man arbejder og bruge ting, som i forvejen ligger på bordet ved siden af eller blot bruge en væg til at træne op ad. Det skal være nemt og hurtigt. På bare 10 minutter kan man nå rigtig meget”, fortæller Rikke Line Klockars-Jensen fra Dansk Firmaidrætsforbund. 

Tovtrækkeri med bil 

Hun og kollegaen Karina Sveistrup Povlsen brugte morgenstunden på at gå rundt på Kraft Bilers værksted og salgslokaler og finde inspiration til alle mulige små aktiviteter, man kan sætte i sving.  

Karina Sveistrup Povlsen fik blandt andet idéen til, at man kunne lave skub-en-bil-konkurrence ude i salgslokalet mellem to hold og så kåre en vinder.  

“Sådan en øvelse kræver nok lidt mere opstilling, og vil jo fungere rigtig fint som fredagssjov, hvis man vil samle virksomheden rundt om en lille konkurrence. Men faktisk bruger man jo en ting, en bil her, som står klar, og som man hurtigt kan finde nøglerne til. Og hvem har så flest kræfter og kan stå fast på gulvet og vinder den lille konkurrence blandt kollegerne”, siger Karina Sveistrup Povlsen.  

Autobranchen skal med 

Også Charlotte Brix Andersen, chef for kommunikation og medlemsservice hos AutoBranchen Danmark, er med hos Kraft Biler – dog i dag på sidelinjen til de hårdtarbejdende ansatte hos Kraft Biler.  

“Jon (indehaver af Kraft Biler, red.) er en stor dynamo med det her initiativ, og vi håber, at mange flere virksomheder vil springe på. I første omgang peger initiativet frem mod uge 41, Arbejdspladsernes Motionsuge. I en bilforretning er der meget plads og mange redskaber, der kan tages i brug, som ligger lige foran de fleste, så det er nemt at tage et afbræk og lave nogle andre ting med sin krop at være låst i en fast stilling hele dagen. Det er en af de store styrker ved det her initiativ.”, siger Charlotte Brix Andersen.  

AutoBranchen Danmark opfordrer derfor alle virksomheder, som deltager i motionsugen, om at dele billeder på sociale medier som Facebook, LinkedIn, Instagram og egne hjemmesider for at få spredt det gode budskab – gerne med hashtagget #amdag21. 

Tilbage hos Jon Slot Hansen lyder det: 

“Som arbejdsgiver er jeg jo interesseret i, at alle ansatte har det så godt som muligt, er sunde og raske og har det fedt på jobbet. I starten er alle måske lidt skeptisk, men så snart man har gået en, to runder om autoliften sammen med kollegerne, kommer smilene frem, og alle giver sig fuldt ud. Så jeg håber og tror på, alle har haft en fed dag og er klar på at gøre det her til en fast del af deres arbejdsdag. Og faktisk mærker, at det giver god energi og overskud”, fortæller Jon Slot Hansen.  

Kontakt

Charlotte Brix Andersen

Leder af Medlemsservice, forretningsudvikling og kommunikation

Flemming Ransborg

Medlemskonsulent, Nordjylland og Bornholm
Klaus Schultz

Klaus Schultz

Medlemskonsulent, Sydjylland og Fyn

Christian Richter

Kommunikations- og politisk rådgiver

Lene Søbo

Grafiker og marketingkoordinator

Christian Mikkel Uldall Grøn

Web- og social medie manager

Julie Løvenholdt

Medlemskoordinator

Emil Refn

Studentermedhjælper