Bilforhandlere

Fisker: Elbilen er bare nemmere at leve med

Når man har anskaffet sin første elbil, går man aldrig tilbage til en bil drevet af fossile brændstoffer. For elbilen er bare nemmere at leve med, og så kører den bedre.

Det siger den verdensberømte danske bildesigner Henrik Fisker, der selv får sin første elbil, Fisker Ocean, på gaden i efteråret 2022.

Han nævner USA og i særdeleshed Californien som eksempel på, hvordan bilisterne der lever med elbiler. Amerikanerne og i særdeleshed beboerne i Californien er klart førende, når det kommer til elbiler.

”Tag en by som Los Angeles. Folk i Californien er glade for at prøve nye ting. De kigger gerne hurtigere ind i fremtiden end så mange andre steder. Bor du i Los Angeles, så kører du meget i bil, men du bliver som oftest i Los Angeles-området. Det vil sige, at hvis du har en elbil, der kan klare 200 kilometer på en opladning, så har du rigeligt. De fleste i Californien bor i eget hus, og vi ser, at 90 procent af alle opladninger sker hjemme på egen bopæl. Det vil sige, at har du en elbil, så skal du aldrig nogensinde stoppe ved en benzintank eller en ladestation. Du kan bare køre,” siger han, og fortsætter:

”Det er meget meget nemmere at leve med en bil på den måde. Du får den fuldt opladt om natten. Du holder den kørende både billigere og renere. Nogen har jo endda solceller på taget af huset til opladningen. Så snart du køber en elbil, så oplever du, hvor nemt det faktisk er. Meget nemmere end en benzinbil. Meget hurtigere, mere optræk, ingen larm i kabinen. Folk er måske lidt bange for at prøve en elektrisk bil, men når du først har prøvet en elbil, så går du aldrig tilbage,” siger han.

Når den danske bildesigner lancerer sin elbil næste år, så er den også bæredygtig. Han mener, at bæredygtigheden også får en stigende betydning, men den gør det ikke alene.

”Når du vælger en elbil, så ved du, at du også gør noget godt for miljøet. Men vi har lavet en undersøgelse blandt dem, der har bestilt vores bil om årsagerne til deres valg. Nummer et var design, nummer to var bæredygtigheden. Så bæredygtigheden gør det altså ikke alene. Du vælger heller ikke en økologisk restaurant, hvis ikke maden smager godt.”

Ikke desto mindre mener han, at bæredygtigheden er kommet for at blive, og kunderne vil efterspørge det. Også når det gælder fremtidige bilkøb og således også det bilmærke og den forretning, du handler hos.

”Vi har selv valgt at bruge en fabrik, der producerer CO2-neutralt, altså med vandkraft. Måtterne i bilen er lavet af gamle fiskenet, plast er genbrugsplast fra havet. På den måde føler kunderne sig godt tilpas ved, at de gør noget godt for miljøet,” siger han.

Henrik Fisker mener også, at forhandlernes rolle ændrer sig i takt med, at forbrugerne anskaffer sig elektriske biler, der er langt mere online og har andre egenskaber end de fossile biler. Det kan du læse om i denne artikel.

Husk, at Henrik Fisker er taler på AutoBranchen Danmarks årsdag den 23. september. Deltagelse er gratis for medlemmer. Tilmeld dig her.