Elbiler

Folkemødet gav gode snakke og fin interesse

Erhvervsuddannelse og vejen fra folkeskolen til faglært var i fokus, da AutoBranchen Danmark sammen med Dansk Automobil Sports Union og Dansk Metal havde pop up-event på Folkemødet i Allinge i weekenden.

Folketingspolitikere og kommunalpolitikere kom forbi for at høre mere om ”Hestekræfter på skoleskemaet”, det tværfaglige undervisningsforløb som giver de ældste folkeskoleelever en forsmag på autobranchen og som kan koble folkeskoler og virksomheder sammen, så de unge har et sted at hente inspiration til en uddannelse i autobranchen.

”Det virkede godt med dette event, hvor vi fik lejlighed til at komme ud med vores budskab og fik knyttet gode kontakter. Politikere, kommuner, folkeskoler og erhvervsskoler har virkelig taget godt imod projektet”, siger Gitte Seeberg, adm. direktør i AutoBranchen Danmark.

Erhvervsskolerne er meget interesserede i at samarbejde, og der blev udvekslet telefonnumre og mailadresser og lagt møder i kalenderen. Skolelederforeningen lagde vejen forbi for at høre nærmere om samarbejdet, og snart er der knyttet bånd til de fleste kroge af Danmark.

Og så var det bare en lille del af, hvad der foregik på Folkemødet, som i øvrigt fandt sted for niende gang i Allinge på Bornholm.

Andre aktiviteter i løbet af Folkemødet

Efter et medlemsmøde med AutoBranchen Danmarks bornholmske medlemmer, deltog Gitte Seeberg blandt andet i en debat om elbilernes udbredelse i Danmark. Udgangspunktet er, at den nu fungerende statsminister Lars Løkke Rasmussen i efteråret 2018 meldte ud, at Danmark skal have en million grønne biler på vejene i 2030. Regeringen ville ved den lejlighed forbyde salg af nye benzin- og dieselbiler fra 2030 og dernæst forbyde salg af nye hybridbiler fra 2035. Men hvor langt rækker politikernes ambitioner, når målet skal finansieres? Det kredsede debatten blandt andet om, da Gitte Seeberg talte med Otto Brøns, analysechef CEPOS og Casper Kirketerp-Møller, CEO i Clever, der leverer ladestandere til opladning af elbiler.

”Personligt tror jeg på, at flere og flere forbrugere vil ønske at få en elbil i fremtiden, og at det bliver moderne at have en elbil. Vi har lige haft et folketingsvalg, der har handlet om klima, så det er enormt højt på befolkningens dagsorden at gøre noget ved det”, sagde Gitte Seeberg blandt andet.

“Nu venter vi på at se regeringsgrundladet, når regeringen er dannet. Det vil give os et fingerpeg om, hvorvidt visionerne er realistiske”, siger Gitte Seeberg.

Afgiftssystemet blev også debatteret i samme ombæring.

Lobbyarbejde var tema for en debat, der havde Gitte Seeberg i panelet, og så deltog hun i et panel om klima arrangeret af Arla, hvor der også blev lejlighed til at tale om autobranchens synspunkter og muligheder på området.

Charlotte Brix Andersen, AutoBranchen Danmarks leder af Medlemsservice og Forretningsudvikling, talte autobranchens sag i en debat om bæredygtighed. PFA Pension spurgte om de forskellige branchers udfordringer og muligheder for at bidrage til bæredygtig omstilling. Hun var også med i en debat om kønsfordeling i brancherne, og hvordan man arbejder med at udvikle en bedre balance mellem kønnene. Autobranchen mangler kvindelig arbejdskraft, og AutoBranchen Danmark har fokus på området.