AutoBranchen Danmark arbejder aktivt for at få flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse inden for autoområdet.

Fra nytår lancerer Dansk Automobil Sports Union, DASU, et spritnyt skoleprojekt, hvor eleverne i 7.-9. klasser får motorsport på skoleskemaet i et forsøg på at skærpe interessen for både motorsporten og de autorelaterede uddannelser som fx personvognsmekaniker og karrosseri- og autolakereruddannelsen.

AutoBranchen Danmark er med i projektet, og adm. direktør Gitte Seeberg ser spændt frem til startskuddet.

”Det er vigtigt, at der bliver gjort mere for at få de unge ind på erhvervsuddannelserne. Allerede i dag står mange virksomheder og mangler arbejdskraft, og i årene fremover bliver det kun værre, hvis ikke der bliver gjort noget. Derfor er jeg meget glad for det nye projekt sammen med DASU og Dansk Metal, som jeg tror vil bidrage til at skærpe interessen for vores uddannelser”, siger Gitte Seeberg.

Dansk motorsport har gennem årene fostret talrige stjerner og høstet mange triumfer på racerbanen. Lige nu er der meget fokus på Kevin Magnussen i Formel 1, men også faderen Jan Magnussen og Tom Kristensen er blandt de mange danske racerkørere, som har hørt til i den absolutte verdenselite.

Projektet går bl.a. ud på at de unge får motorlære på skoleskemaet med fag som matematik og statistik. De unge får også mulighed for at besøge erhvervsskolerne og opleve de autorelaterede uddannelser på tæt hold.

”Jeg vil stærkt opfordre vores medlemmer til at tage godt imod de unge. Vis jeres virksomheder frem og fortæl de unge, at jobbet inden for autoområdet er spændende og udfordrende.  Det gælder både unge piger og drenge. I dag er det alt for få piger, som vælger en af vores uddannelser. Det vil vi gerne gøre noget ved, for der ikke noget til hinder for, at piger kan blive håndværkere”, siger Gitte Seeberg.

Projektet er kun gjort muligt gennem støtte fra Villum-Fonden og udover at få motorsport på skoleskemaet, er det også planen, at de unge få mulighed for at mærke hestekræfterne i praksis på go-cart banen.

Fakta om motorsport i folkeskolen

Eleverne arbejder i det fireugers projekt med disse områder:
● EUD-uddannelsen som mekaniker
● Teknisk mekanisk forståelse – motorlære
● Matematik, algebra og statistik
● Fysik/kemi, energi og forbrænding
● Dataanalyse
● Fysisk træning