Bilforhandlere

Forhandlere forventer stabilt eller stigende bilsalg

De fleste forhandlere forventer, at bilsalget i 2. kvartal vil være på niveau med 1. kvartal eller højere. Hver fjerde forventer dog, at bilsalget vil falde.

Der er optimisme at spore i autobranchen. 

I hvert fald tror 32 procent af respondenterne i AutoBranchen Danmarks medlemsundersøgelse om forventningerne til 2. kvartal, at bilsalget vil stige i 2. kvartal i forhold til 1. kvartal. 

40 procent tror, bilsalget vil være omtrent det samme i det kvartal, vi snart går ind i.  

Langt de fleste bygger deres forudsigelser på, at 2. kvartal historisk er bedre end 1. kvartal, men flere peger også på, at der er kommet lidt mere ro på markedet efter en tumultarisk start på 2024, der har været præget af store prisjusteringer.  

25 procent tror omvendt, at bilsalget vil falde. Her bygger man primært sine forudsigelser på økonomisk usikkerhed og prisnedsættelser på andre mærker.  

Ser man på forventningerne til 2024 samlet set, forventer 26 procent øget salg i forhold til 2023, mens 31 procent forventer mindre salg og 7 procent forventer markant mindre salg. 31 procent forventer et salg på niveau med 2023.  

Ser man på hvilke biltyper forhandlerne har fidus til, forventer omkring 56 procent enten en lille stigning eller markant stigning til elbilerne, mens 15 procent forventer en lille stigning i salget af benzinbiler.  

Hele 44 procent forventer, at salget af dieselbilerne vil falde markant og 28 procent forventer, at salget af dieselbiler vil falde lidt, mens 33 procent forventer et markant fald i salget af pluginhybrider.  

Medlemsundersøgelsen er gennemført i marts 2024. 

Kontakt

Gitte Seeberg

Adm. direktør