Jura

Forsikring klar mod konfiskation 

Bilforhandlere og værksteder kan blive uskyldige ofre for vanvidsbilisme, hvis deres bil bliver brugt til vanvidskørsel under en prøvekørsel eller hvis en kunde kører for stærkt i en lånebil, mens kundens egen bil er på værksted. 

I tæt samarbejde med AutoBranchen Danmark har Gjensidige imidlertid skabt en forsikring, der fjerner risikoen for tab. 

De af AutoBranchen Danmark medlemmer som har tegnet erhvervsforsikring hos Gjensidige, har automatisk fået udvidet deres forsikringsdækning med dette. Udvidelsen sker uden opkrævning af ekstrapræmie, og alle der er omfattet af dækningen vil høre nærmere fra Gjensidige. 

“Vi er glade for at kunne præsentere denne løsning, som er i tråd med den rådgivning, AutoBranchen Danmark allerede har givet og fortsat giver til medlemmerne om eksempelvis tro- og love-erklæringer. I forsikringen er der også krav om, at en medarbejder er med i bilen, hvis kunden er under 25 år eller hvis bilen har en værdi højere end 500.000 kr. I lighed med en anden anbefaling fra AutoBranchen Danmark, er der også krav om straffeattest, hvoraf det fremgår, at føreren ikke tidligere er dømt for vanvidskørsel.” siger Gitte Seeberg, adm. direktør i AutoBranchen Danmark. 

Hun understreger, at forsikringen slet ikke ændrer på, at der fortsat er brug for mere vejledning til branchen.  

“I AutoBranchen Danmark er vi tilhænger af, at vanvidsbilisterne kommer væk fra vejene. Vi er bare ikke tilhængere af, at det kan gå ud over de forkerte. Derfor mener vi fortsat, at transportminister Benny Engelbrecht skylder branchen en vejledning i, hvordan man som forhandler eller et værksted kan undgå at blive stillet til ansvar for en anden persons vanvidskørsel, siger hun. 

Gitte Seeberg håber også, at forsikringen kan give ro i maven hos mange af AutoBranchen Danmarks medlemmer. 

Forsikringen er en service til AutoBranchen Danmarks medlemmer som har tegnet deres erhvervsforsikringer hos Gjensidige. Forsikringsdækningen kræver fortsat, at man som forhandler/værksted, tager de nødvendige forholdsregler, som tidligere er meldt ud for at mindske sandsynligheden for at blive ramt af vanvidsbilisme.  

Vil du vide mere om forsikringen, så kontakt: Henrik Bitzer, chef for partnerskaber, AutoBranchen Danmark eller din kontaktperson hos Gjensidige: markedschef Lars Ibsen, Sjælland, telefon 41775230 eller markedschef Bo Hviid, Jylland/Fyn telefon 41775300. 

Kontakt

Henrik Bitzer

Partnerskabschef