Bilforhandlere

Giver du garanti på brugt bil – husk dokumentationen

Når man sælger brugte biler, så gør man det ofte med en eller anden form for garanti. Det kan være tre, seks eller 12 måneder. Uanset varigheden, så er det vanvittigt vigtigt at huske dokumentation for garantiens omfang. Hvad dækker garantien helt præcis? 

Da den nye købelov trådte i kraft den 1. januar i år, blev det endnu mere vigtigt. Der er nemlig risiko for bøder, hvis man som forhandler ikke har lavet en garantierklæring og udleveret til kunden. 

AutoBranchen Danmarks jurister har lavet et dokument, som kan bruges til garantierklæring. 

AutoBranchen Danmarks medlemskonsulent Kim Quistgaard har besøgt mange medlemmer siden årsskiftet. Når det handler om brugte biler, så er det hans oplevelse, at den nye købelov ofte er et vigtigt tema. 

“Selvfølgelig vil man som forhandler gerne fremstå troværdig. Der spiller garantien en vigtig rolle. Men garantierklæringen er altså vigtig at få med. Rigtigt mange glemmer den. Det er vigtigt at være så konkret som muligt. Et tænkt eksempel kunne være, at det vel er de færreste, som giver garanti på bremseklodser og –skiver. Så skal der ikke stå, at der er garanti på bremser. I stedet skal der stå helt specifikt, hvad garantien omfatter,” siger Kim Quistgaard. 

Han understreger, at det også er en god idé at tage billeder af nogle af de dele, som kan gå i stykker. 

“Det giver god mening at fotografere lygter, bremser og andre udvalgte dele, så man kan dokumentere, hvordan det så ud på udleveringsdagen. 

Flere af AutoBranchen Danmarks medlemmer bruger nu den garantierklæring, som kan hentes på hjemmesiden. 

I Bilcentret i Taastrup er indehaver Sten Olsen en af de mange forhandlere af brugte biler, som giver garanti til sine kunder. Garantierklæringen bruger han også nu.  

“Det var rart lige at blive mindet om, at reglerne var ændret ved årsskiftet. Vi har sat det i scene, så nu bruger vi den garantierklæring, som vi kan hente på hjemmesiden. Det er rigtigt godt. Det ville være ærgerligt, at man vi fik en bøde, hvis den ikke er lavet,” siger Sten Olsen.  

Garantierklæringen kan du finde her. 

Bemærk at du skal have login for at kunne hente den. 

Kontakt

Henrik Bitzer

Partnerskabschef

Kim Quistgaard

Medlemskonsulent, Sjælland