Bilforhandlere

God dialog med transportministeren om vanvidskørsel og ladestandere

Den nyudnævnte transportminister Thomas Danielsen (V) havde inviteret AutoBranchen Danmark til et velkomstmøde på ministerkontoret for at drøfte autobranchens sager.  

AutoBranchen Danmarks adm. direktør Gitte Seeberg var for nylig på besøg hos den nyudnævnte transportminister, der selv har en fortid i branchen som lastvognsmekaniker. Hun fortæller: 

”Vi havde en rigtig produktiv dialog om branchen og dens udfordringer også langt uden for transportministeriets resort. Ministeren var nysgerrig på branchen og spurgte interesseret ind til de områder, som han ikke havde forhåndskendskab til”, fortæller Gitte Seeberg.  

Øverst på Gitte Seebergs ønskeliste til ministeren stod den problematiske lovgivning om vanvidskørsel, som blev vedtaget under fhv. transportminister Benny Engelbrecht (S).  

”Vi havde en rigtig god dialog om vanvidskørsel, hvor ministeren fik større kendskab til, hvilke konsekvenser, det kan have for  bilforhandlere, værksteder eller leasingselskaber, hvis en bil beslaglægges og konfiskeres. Ministeren kom ikke med nogen tilkendegivelse af, hvor han selv stod, men han anlagde en meget forsonende linje overfor branchen,” fortæller Gitte Seeberg. 

I regeringsgrundlaget har den nye regering varslet en ændring af loven om vanvidskørsel, og det var i denne anledning, at Gitte Seeberg rakte ud til ministeren mhp. at forbedre den nuværende lovgivning.  

Derudover blev der bl.a. også talt om behovet for en bedre infrastruktur til opladning af elbiler. 

”For AutoBranchen Danmark var det også vigtigt at påpege, at ladeinfrastrukturen til elbiler ikke kan følge med i øjeblikket. Derfor talte vi også om, hvilke løsninger og målsætninger, der bør være for den fremtidige ladeinfrastruktur. Det var mit indtryk, at ministeren er fuldt opmærksom på problemstillingen. Vi nåede også at få talt om branchens mangel på arbejdskraft og problemerne ved afgiftsomlægninger, hvor ministeren var meget positiv overfor branchens input,” fortæller Gitte Seeberg. 

Kontakt

Charlotte Brix Andersen

Leder af Medlemsservice, forretningsudvikling og kommunikation

Flemming Ransborg

Medlemskonsulent, Nordjylland og Bornholm
Klaus Schultz

Klaus Schultz

Medlemskonsulent, Sydjylland og Fyn

Christian Richter

Kommunikations- og politisk rådgiver

Lene Søbo

Grafiker og marketingkoordinator

Christian Mikkel Uldall Grøn

Web- og social medie manager

Julie Løvenholdt

Medlemskoordinator

Emil Refn

Studentermedhjælper