Bæredygtighed

Gør bæredygtighedskrav til strategisk fordel. Få de bedste tips på årsdagen

Interessen for fagsnakken med de bedste tips til at gribe de kommende EU-krav om bæredygtighed an har været massiv. Derfor åbner vi nu for, at flere kan tilmelde sig og møde både en ESG-ekspert og virksomheden Ehrno, der har vendt bæredygtighedskrav til en strategisk fordel. Tilmeldingen til årsdagen lukker den 21. september.

Alle taler om klimaet – og nu vil nye lovkrav have, at vi også skal gøre noget ved det! EU stiller allerede om et år eller to krav om, at store virksomheder skal afrapportere detaljeret om deres indsats for social, ledelsesmæssig og miljømæssig bæredygtighed. Det er de såkaldte ESG-mål, som står for Environment (miljø), Social og Governance (ledelse). Her skal virksomheder afrapportere om, hvad status er hos dem på en meget lang række parametre. Alt fra CO2-udledninger til antallet af sygedage hos medarbejdere skal gøres op. Formålet er at gøre virksomhederne mere transparente, når det gælder deres bæredygtighed.  

Bæredygtighed er både krav og konkurrenceparameter

Små og mellemstore virksomheder vil ikke blive afkrævet de meget detaljerede rapporter med tusind parametre, som store virksomheder skal aflevere. Men allerede i dag begynder mange mindre virksomheder at mærke, at evnen til at levere data om virksomhedens sociale, miljø-, og ledelsesmæssige status bliver et konkurrenceparameter. Det har blandt andre Herning-virksomheden Ehrno mærket. Ehrno er underleverandør til store virksomheder som Arla og Spangsberg, der igen er underleverandør til COOP. Alle stiller de store krav ned gennem hele deres værdikæde. Der skal være styr på miljøaftryk, ligestilling, arbejdsmiljø og energiforbruget. Kan man ikke levere data, risikerer man at blive fravalgt. Derfor begyndte Ehrno allerede for flere år siden at arbejde systematisk med at kunne afrapportere på de mange ESG-parametre. På fagsnakken deler Bjørn Østergaard fra Ehrno ud af sine erfaringer med at gribe den for mange lidt uoverskuelige afrapporteringsopgave an.  

Også banker og forsikringsselskaber er begyndt at stille bæredygtighedsspørgsmål til de virksomheder, der er kunder hos dem. Og i fremtiden må man forvente, at det bliver endnu mere.  

Jesper Langborg Jensen er i dag ejer af virksomheden Amplified, der rådgiver om bæredygtighed og ESG, men har en lang karriere i bankverdenen bag sig. På fagsnakken vil han give sine bedste og mest konkrete råd til bilforretninger, der gerne vil bruge de kommende bæredygtighedskrav til at udvikle og fremtidssikre deres forretning.  

Åben for tilmeldinger igen

Da interessen for fagsnakken om bæredygtighed har været stor, har vi nu fundet et lokale med plads til flere, og vi åbner derfor igen for tilmeldinger til fagsnakken spor A. Fagsnakken finder sted fra 11.30-12.30. 

Kontakt

Rune Langhoff Sørensen

Eftermarkeds- og klimakonsulent