AutoBranchens ArbejdsgiverForening rådgiver ikke om skattespørgsmål, men vi vil gerne viderebringe nogle vigtige oplysninger fra SKAT vedrørende udenlandske medarbejdere.

Det kan være svært at overskue det med skatten, når man er udenlandsk medarbejder i Danmark. Og kommer man skævt fra start, rammer det ofte også dig som arbejdsgiver. Derfor har SKAT nu samlet alt det, du og dine medarbejdere skal vide, ét sted, nemlig på skat.dk/udenlandsk-medarbejder.

Her giver overskuelige grafikker et hurtigt overblik over, hvilken skattepligt der er den rigtige for din medarbejder, og hvilke af de mest almindelige fradrag han eller hun kan få. Der er også information om, hvad du som arbejdsgiver skal være opmærksom på.

Enkel tjekliste giver god start En af de bedste ting, du kan gøre for din udenlandske medarbejder, er at hjælpe ham eller hende med at komme godt fra start i det danske system. Det kan nu gøres nemt ved at downloade en tjekliste med fire simple trin, som din medarbejder skal igennem for at få det med NemID, forskudsopgørelse og fradrag på plads.

Tjeklisten er oversat til engelsk, polsk, portugisisk og tysk – lige til at downloade og give din medarbejder. Og skulle du savne en tjekliste, der får din medarbejder sendt godt af sted, når han eller hun rejser hjem igen, så findes den også på siden.

Nemme videoguides giver overblik Der er også hjælp at hente i SKATs videoguides, hvor du får overblik over de vigtigste fakta om udenlandsk arbejdskraft:

Video: Skattepligt for udenlandske medarbejdere

Video: Fradrag for udenlandsk arbejdskraft

Video: Forenklet selvangivelse for udenlandsk arbejdskraft

Video: Skattepligt for udenlandske medarbejdere (med engelske undertekster)