Elbiler

Forsikring på tegnebrættet til bilforhandlere berørt af trappemodel

AutoBranchen Danmark og Gjensidige Forsikring arbejder i øjeblikket på et nyt forsikringsprodukt til de selvanmeldere, som er berørt af den såkaldte trappemodel og de nye krav til at stille sikkerhed fra 1. februar 2020.

Trappemodellen får den konsekvens , at en virksomhed eksempelvis skal stille 5 mio. kr. i sikkerhed, hvis virksomheden opnår en månedlig afgiftsbetaling og godtgørelse på mellem 2,5 og 5 mio. kr. (se skema nederst)

Det er en stor, økonomisk byrde at pålægge autobranchen, og derfor har AutoBranchen Danmark i første omgang sikret, at trappemodellen udskydes, så den i stedet for 1. januar 2020 først træder i kraft 1. februar 2020.

I samme ombæring er AutoBranchen Danmarks samarbejdspartner Gjensidige Forsikring lige nu ved at kigge på mulighederne for en forsikring til bilforhandlere berørt af sikkerhedsstillelsen. Men der er tale om et helt nyt produkt. Det forklarer Birgitte Rønne, chef for partnerudvikling hos Gjensidige Forsikring.

“Der er tale om at bygge et nyt forsikringsprodukt fra bunden, da der ikke findes noget tilsvarende i dag. Derfor er det usikkert, om vi kan nå frem til et forsikringsprodukt, som kan dække alle berørte parter. De muligheder er vi i gang med at kigge på, men det er vigtigt at understrege, at det er et komplekst område, hvor der også er mange detaljer, som falde på plads”, fortæller Birgitte Rønne.

Du kan læse mere om AutoBranchen Danmarks dækning af sagen om trappemodellen på det her link.