Persondata

Husk at få sat lønkode for sundhedsordning på i lønkørslen

Som vi tidligere har informeret om, så besluttede AutoBranchens ArbejdsgiverForening (ABAF) og Malerforbundet i Danmark, at den obligatoriske sundhedsordning tilknyttet Vognmaleroverenskomsten fra den 1. oktober 2018 skulle overgå fra Alka til PensionDanmark.

Det betyder, at medarbejderne nu har alt samlet ét sted – både pension, forsikringer og sundhedsordning. Det betyder samtidig for medlemmerne, at der fremover kun skal indbetales et sted i forbindelse med lønkørslen.

For virksomhederne er der en klar administrativ fordel i, at virksomheden i forbindelse med lønkørslen kan vælge enten at overføre et fast kronebeløb, eller virksomheden kan vælge at hæve pensionsprocenten i forbindelse med lønkørslen, hvorved alt vil være indeholdt i dette beløb.

Alle omfattede ABAF medlemmer og deres medarbejdere har i oktober måned modtaget et brev fra PensionDanmark i e-Boks, med en nærmere beskrivelse af, hvordan der skal betales.

Sådan indbetaler I

I kan fortsætte med at indbetale 12,00 pct. på samme pensionskode og derudover indbetale 30 kr. pr. medarbejder for sundhedsordningen:

  • Bidrag: 12,00 pct. pr. medarbejder på kode 8300
  • 30 kr. pr. medarbejder pr. måned på kode 119
  • Indbetaling skal ske til PBS-nummer 01865900

eller

I kan vælge at betale for sundhedsordningen ved at hæve pensionsbidraget til 12,15 pct. pr. medarbejder. Gør I det, skal I indbetale på denne kode: 8350.

PensionDanmark indberetter medarbejderens skattepligtige beløb. Medarbejderen skal derfor ikke længere beskattes af sundhedsordningen på lønsedlen.

Hvis I har spørgsmål til den nye sundhedsordning, kan I læse mere på pension.dk/virksomhed/sundhed. I er også velkomne til at ringe til PensionDanmark på 70121340. De har åbent alle hverdage mellem 8-21.