Elbiler

Hvordan får vi flere kvinder til at vælge en uddannelse og et job i autobranchen?

Invitation til debat og netværksarrangement

På Kvindernes Internationale Kampdag fredag den 8. marts inviterer AutoBranchen Danmark og Kvindernes Bilmagasin til et debat- og netværksarrangement. Vi sætter fokus på, hvordan vi får flere kvinder til at vælge en uddannelse og et job i autobranchen.

Ni ud af ti i branchen er en mand. Forskning viser, at virksomheder med en høj grad af diversitet har en fordel fremfor de virksomheder, der er mere homogene sammensat. De træffer bedre beslutninger og får afdækket flere vinkler, og netop det kan være med til at forbedre arbejdsgange og bundlinjen. Derfor er der gode argumenter for at geare branchen til i højere grad at tiltrække kvinderne. Der er brug for alle i fremtiden.

Men gør vi nok for at tiltrække piger og kvinder til at tage en uddannelse inden for autobranchen? Er vi gode nok til at tiltrække dem som erhvervspraktikanter, i administrative stillinger og i lederjobs? Og hvad siger de selv?

Kom og mød:

Gitte Seeberg, adm. direktør i AutoBranchen Danmark, som vil præsentere resultaterne af en dugfrisk befolkningsundersøgelse, hvor vi har undersøgt, hvorfor der ikke er flere kvinder, der søger ind i autobranchen. Vi har også undersøgt, om det betyder noget at købe bil af en anden kvinde. Vi har også lavet en medlemsundersøgelse for at se, hvilke stillinger kvinder typisk har i forretningerne, og om der er broer, vi kan bygge og blinde vinkler i branchen.

Ture Hansen, Generalsekretær Dansk Automobil Sports Union, som vil fortælle om projektet ”Hestekræfter –motorsport på skoleskemaet”, hvor skoleeleverne fra 7.-10. klasse rykkes ud af klasselokalet og ind på racerbanen. Projektet har til formål at understøtte og fremme elevernes interesse for de naturvidenskabelige fag og stimulerer interessen for at søge ind på erhvervsuddannelserne. Projektet giver os samtidigt en unik mulighed for at præsentere pigerne i udskolingen for karrieremulighederne inden for bl.a. autobranchen.

Benedicte Engel, bilpassionist & stifter af Kvindernes Bilmagasin, har altid været vild med biler. Familien har været i branchen igennem fire generationer. Hun har flere års erfaring som bilsælger og har solgt alt lige fra de små mikrobiler til familiebiler, økobiler, elbiler og firehjulstrækkere. Hun har selvfølgelig også solgt biler til kvinder. Her mærkede hun, at kvinder ofte følte sig oversete og i vildrede i salgsprocessen, når de skulle handle ny bil, eller bilen skulle på værksted.

Allan Vendelbo Kristiansen, Uddannelseschef på Skjern Tekniske Skole vil fortælle om, hvordan det ser ud med optaget af de unge til erhvervsuddannelserne. På skolen kan man blandt andet uddanne sig til mekaniker og i fagretninger som teknologi og metal, strøm, vindkraft og IT mv. Hvad gør skolen for at tiltrække de unge og særligt flere piger til uddannelserne? Hvad kan være årsagerne til, at pigerne stopper undervejs?

Henrik Dreboldt, motorjournalist på Berlingske, vil være ordstyrer på debatten

Kom og deltag i debatten og del dine tanker og erfaringer. Men ikke mindst kom og få en hyggelig aften, inden vi går ind til arrangementet i den store sal i VEGA, hvor der vil være masser af debatoplæg, musik, dans, taler osv.

Tidspunkt: Fredag den 8. marts kl. 17.00-19.00.

Mad og drikke: Vi sørger for både god mad og drikke og hyggeligt samvær under arrangementet.

Sted: Ideal Bar, Vega, Enghavevej 40, København V

 

KVINFO arrangementet starter kl. 19.30: Vi har 15 gratisbilletter til KVINFO arrangementet. Det er først-til-mølle for medlemmer af AutoBranchen Danmark. Se mere om arrangementet her http://kvinfo.dk/event/8-marts-i-vega/

[ninja_forms id=695]