Elbiler

Ihærdig biltyv har stjålet syv biler

Hen over et par uger har en ihærdig biltyv svindlet sig til otte biler. Flere af bilerne er fundet igen med falske nummerplader.

Tyverierne er sket i Jylland og på Fyn. I det ene tilfælde er bilen reelt ikke stjålet endnu. Den er udlejet for en måned og skal returneres i denne uge, men da lejeren har svindlet sig til en række andre dyre biler, er det tvivlsomt, om lejebilen bliver returneret.

”Så vidt jeg ved, har fremgangsmåden været omtrent den samme alle steder. Hos os fortalte han, at han bor i Fredericia og arbejder offshore. Han fortæller, at han er nybagt far og skal bruge en bil med plads til barnevogn. På forhånd havde han sendt en mail,” fortæller Peter Nør-Jensen, indehaver af Vestjysk Bilhus i Esbjerg.

Den unge mand vendte aldrig tilbage med den Mercedes, han skulle prøvekøre hos Vestjysk Bilhus. På samme måde er han ikke vendt tilbage med andre biler, som skulle prøvekøres.

Peter Nør-Jensens Mercedes blev fundet sammen med to andre biler i en lille by syd for Odense, og bilen er tilbage hos ham. De tre biler stod placeret på de forskellige adresser i byen.

”Den har ikke en skramme. Der var sat falske nummerplader på, men vores prøveplader lå i bagagerummet. Det samme gjorde vores til salg-skilt,” siger Peter Nør-Jensen videre.

Tyven optræder med rigtigt navn og rigtig id, men er ikke anholdt.

”Sagen kredser om Jylland og Fyn, men vi opfordrer til, at man er agtpågivende over hele landet. Det har været kendetegnende her, at tyven er ankommet til butikken til fods, så jeg vil opfordre til, at man er særligt påpasselig i den slags tilfælde,” siger Eylem Ünüvar, leder af AutoBranchen Danmarks juridiske afdeling.