Robotten Walker

Mød Walker. Han er en robot og kan klare praktiske opgaver i hverdagen. Han åbner døren for dig, når du træder ind på kontoret. Han kommer med din første kop morgenkaffe, når du har sat dig til rette bag skrivebordet. Han kender din kalender og minder dig om, hvornår din næste aftale er. Han er forbundet med internettet, så skal du ud og køre, fortæller han dig vejrudsigten og minder dig om at tage en paraply med, hvis det regner.

Også vinduespudsningen kan robotterne ordne i din forretning uden bøvlet med at lave aftalerne og huske på, hvornår vinduerne skal pudses. Robotten starter og så går den ellers i gang med at gøre vinduerne rene. Det samme med støvsugningen som kan foregå præcis, når du vil have det. Støvsugeren når ud i alle hjørner af forretningen – omkring skrivebordene, mødebordene, køkkenbordet og entreen. I en app kan du følge med i, hvor langt den er nået, og om der er nogle områder, hvor den ikke har kunnet komme til.

Robotterne kommer. Og de opgaver, som de udfører, er meget konkrete og kan overføres til enhver forretning – og hjem.

Mere for bilfolk end nogensinde før

CES messen i hjertet af Las Vegas er primært brandet som en af verdens største forbrugermesser. Men der er som sagt mange ting, som forretningsdrivende og dermed bilforhandlere kan blive inspireret af ved at deltage på messen.

Bilerne er der også med egne standområder som på enhver anden bilmesse. Mercedes, BMW, Toyota, mv. BMV havde lavet et toptjekket univers med loungeområde, hvor man til dæmpet loungemusik og lys kunne nyde både kaffe og chokolade og se på den store flotte BMW i centrum af det hele. Og lige udenfor kunne man få en prøvetur i BMW’s nye store X7 på en testbane med forhindringer, som skal vise, hvor stabilt bilen ligger på vejene. Den lanceres på det amerikanske marked til marts og er en imponerende luksusbil, som med garanti efterlader mange forbrugere med nye bildrømmere.

I Las Vegas kører 30 selvkørende BMW biler rundt som taxaservice gennem APP’en LYFT, der er en konkurrent til UBER. Firmaet bag de selvkørende BMW’er hedder ACTIV. Man skal være tålmodig for at få fat på en af dem. Men når det lykkes, er det lidt af en oplevelse at blive kørt rundt af en bil, der kan selv – selvom den ikke endnu kan aflæse udrykningskøretøjer, og den kan ikke slippes helt løs i tæt trafik. Derfor er der to chauffører med i bilerne. En til at kunne gribe rettet hurtigt og en anden til at tale med kunderne.

Messe stiger i betydning

I løbet af konferencens fem dage bliver der lavet aftaler på kryds og tværs af forskellige industrier. Aftalerne kan sættes op på forhånd eller de kan opstå undervejs, som man bevæger sig igennem de hundredvis af stande inden for robotteknologi, biler, sport, hjemmet, smart cities osv. Mange events foregår også uden for selve konferencestedet på de gigantisk store hoteller på The Strip, hvor man imponeres af casinoerne hver gang man træder indenfor hotellets vægge.

CES messen bør stå højt på enhver forretningsdrivendes rejseplan. Efter fem hektiske dage er messen lukket for i år, men vender stærkt tilbage til januar, hvor der formentlig vil være endnu flere deltagere end de knap 200.000 fra hele verden, der var med i år.

Er du interesseret i at høre mere om messen og mulighederne for at deltage så send en mail til mig på cba@abdk.dk.