12 forventningsfulde deltagere mødtes på Mayfair Hotel i London onsdag den 21. september til tre dages intensiv studietur blandt interessenter og samarbejdspartnere i den engelske autobranche. Turen bød på masser af inspiration, faglige diskussioner og netværk.

Det er ofte i London, de nye forretningsmodeller for autobranchen først bliver testet i Europa. Derfor havde den faglige del af turen fokus på nye forretningsmodeller, digitalisering, telematik, forhandlerstruktur og kontraktforhold.

”Jeg blev i høj grad bekræftet i, at forhandlere skal have fokus på digitalisering og se de mange muligheder, som digitaliseringen byder på – både som salgsværktøj over for kunderne og i forhold til optimering af interne processer”, udtaler Hans-Jørgen Jørgensen, direktør i Als Motor og formand i AutoBranchen Danmark.

Turen startede med et besøg hos Audis hightech bilforretning i London City. Efterfulgt af et meget spændende møde med stifterne af Carwow – en helt ny måde at handle bil på digitalt, som endnu ikke er kommet til Danmark.

”Det var interessant at se, at det, Audi gør i sit fashionable showroom i London, stort set er det samme, som vi allerede gør på pc’ere i vores forretninger – bare på en større skærm”, siger Hans-Jørgen Jørgensen.

Der var flere inspirerende foredrag om retten til data, telematik og digitalisering bl.a. af ICDP og digitaliseringsekspert Celia Pronto, tidl. CIO hos TrustFord (verdens største Ford forhandler). Mange af udfordringerne på disse områder er de samme i England og Danmark, og der er ingen nemme løsninger. Men særligt på digitaliseringsområdet er englænderne langt fremme.

Autobranchen Danmarks søsterorganisation i England fortalte om kontrakt- og importørforhold, og også her var der mange paralleller mellem de to markeder. Og det var interessant at høre, hvordan det engelske marked er skruet sammen.

Der var også tid til netværk og udveksling af erfaringer blandt deltagerne, og der var mulighed for lidt sightseeing blandt Londons mange attraktioner.

Læs meget mere om turen i næste udgave af bladet ”Nyt fra AutoBranchen Danmark”.