Bilforhandlere

Nu træder SERMI-krav i kraft

Hvis du som forhandler har et værksted, skal det fra 1. februar være SERMI-certificeret, hvis man skal gennemføre visse reparationer.

Medmindre man er autoriseret værksted og kun laver reparationer på biler af de mærker, gælder det om snarest muligt at blive SERMI-certificeret, hvis man ikke  allerede er blevet det.  

Fra på torsdag 1. februar bliver det nemlig et lovkrav, at man som værksted er SERMI-certificeret, hvis man skal foretage visser former for reparation eller vedligehold, der involverer bilens sikkerhedssystemer.

“Der vil være en helt række reparationer, man ikke lovligt kan udføre, hvis man ikke har SERMI-certificeringen, så man gør klogt i at sikre sig, at man lever op til kravene,” siger Nicky Bobak, eftermarkedschef i AutoBranchen Danmark. 

SERMI-kravene er allerede trådt i kraft i Sverige, mens de ligesom i Danmark træder i kraft 1. februar i Finland og Norge. Herefter følger en række andre europæiske lande.  

SERMI-certificeringen bliver i Danmark tilbudt af tre forskellige operatører, nemlig Teknologisk Institut og de to svenske aktører Kiwa og Treffco.   

Du kan læse mere om SERMI-certificeringen her https://www.vehiclesermi.eu/ 

Hver torsdag udsender AutoBranchen Danmark et nyhedsbrev målrettet eftermarkedet. Får du nyhedsbrevet? Ellers kan du tilmelde dig her https://autobranchendanmark.dk/forside/tilmeld-dig-vores-nyhedsbreve/ 

Kontakt

Nicky Bobak

Eftermarkedschef- og Brugtvognsekspert