Bilforhandlere

Ny bandepakke fra regeringen går efter klonede biler

Regeringen har fremlagt et udspil til en ny bandepakke, der bl.a. vil forsøge at begrænse antallet af klonede biler i omløb.  

Den 23. august fremlagde den socialdemokratiske regering et forslag til en ny bandepakke. Formålet er at presse banderne mest mulig ift. kriminalitet, rekruttering og økonomi. På det sidste punkt er der en udbredt opfattelse på Christiansborg om, at leasingselskaber og klonede biler er en vigtig del af bandernes økonomiske kriminalitet. Derfor er et af initiativerne, at man ønsker at reducere bandernes økonomiske aktivitet ift. leasingbranchen og klonede biler.  

AutoBranchen Danmarks adm. direktør Gitte Seeberg forklarer om udspillet. 

”Helt konkret vil regeringen sætte ind ved at øge kontrollen med synshallerne og stille krav om tidsbestilling forud for et toldsyn. Derudover skal politiet have bedre efterforskningsredskaber til at afdække, om en bil er klonet eller ej. AutoBranchen Danmark er positive over, at regeringen gerne vil reducere antallet af klonede biler på de danske veje, og at det politiske fokus rettes mod synshallerne, som der går en del rygter om i branchen”, siger Gitte Seeberg der fortsætter: 

”Jeg tager også udspillet med et gran salt, da der uden tvivl er tale om et oplæg til den kommende valgkamp. Derfor er det ikke usandsynligt, at der først kan landes en politisk aftale efter et kommende folketingsvalg. Her vil vi bakke op om den øgede kontrol med synshallerne og opfordre til, at kilometerspoling også bliver et fokuspunkt i en eventuel kommende bandepakke.”  

AutoBranchen Danmark har bedt Justitsministeriet oplyse, hvor mange klonede biler, der anslås at køre på de danske veje. Det har indtil videre ikke været muligt at oplyse. AutoBranchen Danmark har i tidligere medlemsundersøgelser ikke set indikationer på, at omfanget af klonede biler i Danmark er markant. Politisk konsulent & direktionsassistent Nicolai Fiil-Søby hører gerne fra medlemmer, der er stødt på klonede biler på nfi@abdk.dk.  

Det fulde udspil kan læses på Justitsministeriets hjemmeside. 

Kontakt

Charlotte Brix Andersen

Leder af Medlemsservice, forretningsudvikling og kommunikation

Flemming Ransborg

Medlemskonsulent, Nordjylland og Bornholm
Klaus Schultz

Klaus Schultz

Medlemskonsulent, Sydjylland og Fyn

Christian Richter

Kommunikations- og politisk rådgiver

Lene Søbo

Grafiker og marketingkoordinator

Christian Mikkel Uldall Grøn

Web- og social medie manager

Julie Løvenholdt

Medlemskoordinator

Emil Refn

Studentermedhjælper