Bilforhandlere

Forhandler venter stadig på ny forhandlerkontrakt efter retssag

Godt to måneder efter den østrigske Peugeot-forhandler Josef Büchl vandt ankesagen over Peugeot, afventer han stadig den nye forhandlerkontrakt.

Den 22. marts vandt Josef Büchl ankesagen over Peugeot-importøren i Østrig, hvor betydelige dele af hans forhandlerkontrakt blev kendt ulovlig. Forinden var en karteldomstol i første instans nået frem til samme afgørelse. Dermed er Peugeot-importøren tvunget til at ændre i sine forhandlerkontrakter, hvilket den øvre karteldomstol har fastsat en frist på tre måneder til.

Med kun en måned tilbage af Peugeots frist til at lave de nye forhandlerkontrakter har AutoBranchen Danmark været i kontakt med Josef Büchl, som vi også tidligere har interviewet.  Desværre kan forhandleren ikke berette om nogen respons fra importøren endnu. Ifølge Josef Büchl har der ikke været en eneste kontakt relateret til de nye forhandlerkontrakter eller om retssagen siden afgørelsen. Dermed er det fortsat uklart, hvor store ændringer af forhandlerkontrakten de østrigske Peugeot-forhandlere vil opleve.

AutoBranchen Danmark har tidligere bedt Peugeot-koncernen udtale sig om sagen, og om de nye forhandlerkontrakter. Koncernen havde desværre ingen kommentarer, mens de henviste til den østrigske Peugeot-importør, der heller ikke havde mange kommentarer.

Den østrigske sag er fortsat en topprioritet for AutoBranchen Danmark, da sagen også kan få betydning i Danmark. Derfor vil vi fortsat være i kontakt med Josef Büchl og afsøge grænserne for, hvor meget dommen kan anvendes i Danmark.

Kontakt

Charlotte Brix Andersen

Leder af Medlemsservice, forretningsudvikling og kommunikation

Flemming Ransborg

Medlemskonsulent, Nordjylland og Bornholm
Klaus Schultz

Klaus Schultz

Medlemskonsulent, Sydjylland og Fyn

Christian Richter

Kommunikations- og politisk rådgiver

Lene Søbo

Grafiker og marketingkoordinator

Christian Mikkel Uldall Grøn

Web- og social medie manager

Julie Løvenholdt

Medlemskoordinator

Emil Refn

Studentermedhjælper