Bilforhandlere

Forhandlere skal lukke i julen. Mulighed for ekstra kompensation

Regeringen har præsenteret en række nye restriktioner frem mod 3. januar, der får betydning for dele af autobranchen

De nye restriktioner er:

  • Forhandlere (butikslokalet) skal lukke fra 25. december til og med 3. januar. Dog må forudbestilte og forudbetalte varer, deriblandt biler, godt udleveres til kunder.
  • Dialogen kan fortsætte med kunden i telefon og ved online møder også fra den 25. december, når forretningen skal holde lukket.
  • Bilforhandlere der måtte have butikslokaler på mere end 5000 kvadratmeter skal lukke fra 17. december til og med 3. januar.
  • Værksteder og autolakere bliver ikke underlagt yderligere restriktioner end i dag. Det vil sige, de godt må have kundekontakt, som skal håndteres på samme måde som i dag.
  • Det er virksomhedens valg, om der er medarbejdere eller ejere til stede i den lukkede forretning, eller om man sender alle medarbejdere hjem og dermed kan få 100 procent i kompensation for faste omkostninger.

Generelle hjælpepakker

Allerede inden de nye restriktioner havde Folketinget genåbnet de tre store hjælpepakker (lønkompensation, kompensation for faste omkostninger og kompensation til selvstændige). Der er endnu ikke åbnet for ansøgning, men når der åbnes, vil det være muligt at søge om kompensation fra 9. eller 11. december til og med 3. januar.

Startdatoen afhænger af, hvorvidt virksomheden er beliggende i en af de 38 første kommuner, der blev lukket ned først. I så fald kan man søge fra 9. december. Resten af landet kan søge fra 11. december.

Regeringen og Folketinget er enige om, at hvis de nuværende restriktioner forlænges efter 3. januar, kan ovenstående hjælpepakker forlænges frem til 28. februar.

AutoBranchen Danmark vil informere så snart vi kender de præcise krav til hjælpepakkerne, og når det bliver muligt at ansøge.

Nye hjælpepakker

  • Ny låneordning til SMV’er, der kan få et rentefrit lån på et beløb svarende til den A-skat og det AM-bidrag, som virksomhederne skal afregne den 18. og den 29. januar 2021. Lånet vil skulle tilbagebetales 1. november 2021.
  • Kompensation til tvangslukkede enheder uden omsætning (p-numre) fx bilforhandlere. Der kan opnås 100 procent kompensation for faste omkostninger, dog max 100.000 kr. pr. måned per. enhed. Resterende p-numre i virksomheden kan søge efter den almindelige ordning om kompensation for faste omkostninger. Bemærk, at det kan blive svært at benytte denne ordning, hvis der modtages betaling i perioden for tvangslukning.
  • Suspendering af G-dage i januar og februar ved hjemsendelse eller brug af arbejdsfordelingsordning.

Som et led i de nye hjælpepakker vil Regeringen og Folketinget også simplificere ansøgning til ordningerne om kompensation for faste omkostninger og kompensation til selvstændige.

Da aftalen om nye hjælpepakker i skrivende stund kun er få timer gammel, mangler vi stadig at få svar på en række centrale spørgsmål. Dem vil vi løbende besvare i takt med, at vi får kendskab til dem, og at aftalen bliver godkendt af Folketinget og EU.

Kontakt

Juridisk hotline