Bilforhandlere

Østrigsk advokat tror på forhandlerændringer i hele Europa

Den østrigske advokat Peter Thyri fortæller på CECRA-møde, at den østrigske Peugeot-dom også kan få indflydelse for Peugeot-forhandlere i Danmark og resten af EU.

Den 20. april afholdte CECRA et virtuelt møde med Peter Thyri, der førte sagen for Peugeot-forhandleren Josef Büchl, der vandt en skelsættende sag mod den østrigske Peugeot-importør. Dommen er vigtig, fordi det er første gang, at en bilforhandler har vundet en så opsigtsvækkende retssag mod sin bilimportør. Mere end 50 af CECRAs medlemmer fra hele Europa deltog i mødet, hvor dommen blev gennemgået, og hvor Peter Thyri også gav sin juridiske vurdering af de fremtidige konsekvenser.

AutoBranchen Danmark har tidligere bedt Peugeot kommentere sagen, men de havde generelt få kommentarer. Det gælder både Peugeot-koncernen, der henviser til Østrig samt den danske importør, Interdan. Begge importører understreger dog i deres kortfattede svar, at der er tale om et rent østrigsk anliggende. Det er Peter Thyri dog ikke enig i.

Betydning for Peugeot-forhandlere over hele Europa

Den juridiske vurdering, som Peter Thyri fremlagde på mødet, er stik modsat Peugeot-importørernes. Han mener, at sagen kan påvirke alle Peugeot-forhandlere i EU, da de metoder, der er kendt ulovlige i Østrig, anvendes i alle lande. CECRAs generalsekretær Bernard Lycke fortæller her om mødet:

”CECRA og mere end 50 af vores medlemmer havde en meget produktiv debat med Peter Thyri på vores møde den 20. april. Hans juridiske vurdering er, at den østrigske dom vil påvirke alle Peugeot-forhandlere i EU, hertil kommer de mulige effekter for andre bilmærker. CECRAs bestyrelse har nu fastlagt organisationens strategi for resten af sagen, der skal afdække de fulde effekter for de europæiske bilforhandlere”, udtaler Bernard Lycke.

AutoBranchen Danmark arbejder tæt sammen med CECRA om at belyse de fulde konsekvenser af dommen og koordinere en fælles europæisk indsats, der kan stille bilforhandlerne bedre overfor importørerne.

Kontakt

Charlotte Brix Andersen

Leder af Medlemsservice, forretningsudvikling og kommunikation

Flemming Ransborg

Medlemskonsulent, Nordjylland og Bornholm
Klaus Schultz

Klaus Schultz

Medlemskonsulent, Sydjylland og Fyn

Christian Richter

Kommunikations- og politisk rådgiver

Lene Søbo

Grafiker og marketingkoordinator

Christian Mikkel Uldall Grøn

Web- og social medie manager

Julie Løvenholdt

Medlemskoordinator

Emil Refn

Studentermedhjælper