Bilforhandlere

AutoBranchen Danmark kigger på retssag mod Peugeot-importør

Den østrigske Peugeot-importør har benyttet sig af ulovlige praksisser mod forhandlerne. Derfor undersøger AutoBranchen Danmark muligheden for at få kendt tilsvarende metoder ulovlige i Danmark.

En østrigsk Peugeot-forhandler vandt i maj en opsigtsvækkende retssag mod den østrigske Peugeot-importør. Dommen betød, at flere centrale dele af forhandlerkontrakten blev kendt ulovlig af den østrigske karteldomstol. Domstolens argumentation bygger på både østrigsk og EU-lovgivning, derfor kan der være grundlag for at føre lignende retssager i Danmark. Af samme årsag mødes AutoBranchen Danmark i denne uge med en af landets førende eksperter i konkurrencelovgivning.

AutoBranchen Danmarks juridiske chef, Eylem Ünüvar, ser frem til mødet, som hun håber vil skabe mere klarhed over de danske vinkler på den opsigtsvækkende dom:

”Vi har valgt at alliere os med en ekspert i konkurrencelovgivning, så vi får klarhed over, om og evt. hvordan dommen kan få betydning i Danmark. Dommen i Østrig er ikke ensbetydende med, at en lignende retssag i Danmark vil falde ud på samme måde. Der kan også være væsentlige forskelle på forhandlerkontrakterne fra land til land. Når det er sagt, så benytter flere danske bilimportører sig af samme eller lignende metoder, som nu er blevet kendt ulovlige af den østrigske karteldomstol. Det underbygger naturligvis vores mistanke om, at danske bilimportører i nogle tilfælde går over stregen”.

Selvom AutoBranchen Danmark bruger rigtig mange ressourcer på sagen, maner Eylem Ünüvar til besindighed i den kommende tid.

”Vi gør alt, hvad vi kan for at få eventuelle lovbrud hos de danske importører frem i lyset, men det kommer til at tage tid. Det er yderst kompliceret juridisk stof, der bygger på både national- og EU-lovgivning. Ovenikøbet må det forventes, at den østrigske Peugeot-importør anker dommen. AutoBranchen Danmark vil løbende orientere om sagen i takt med, at vi får endnu større kendskab til den”, siger Eylem Ünüvar.

Kontakt

Charlotte Brix Andersen

Leder af Medlemsservice, forretningsudvikling og kommunikation

Flemming Ransborg

Medlemskonsulent, Nordjylland og Bornholm
Klaus Schultz

Klaus Schultz

Medlemskonsulent, Sydjylland og Fyn

Christian Richter

Kommunikations- og politisk rådgiver

Lene Søbo

Grafiker og marketingkoordinator

Christian Mikkel Uldall Grøn

Web- og social medie manager

Julie Løvenholdt

Medlemskoordinator

Emil Refn

Studentermedhjælper