Bilforhandlere

Begræns risikoen for snyd ved køb af bil 

Ingen har lyst til at købe katten i sækken og få fingrene i en bil, der er svindlet med. En ny fordelsaftale med Vindicate.io giver AutoBranchen Danmarks medlemmer mulighed for at skabe et billede af bilens historik og derved begrænse risikoen for svindel. 

Vindicate.io har købt adgang til offentlige databaser i mere end 30 forskellige lande. Her tjekkes bilens stelnummer, og der indhentes oplysninger om indregistrering, toldsyn, salg, service, forsikring og alt andet offentligt. På den måde kan Vindicate.io skabe en rapport, som forhandleren kan bruge som rettesnor for, om bilens historik er til at stole på. Rapporten kan indeholde både dansk og udenlandsk historik. 

AutoBranchen Danmarks medlemmer betaler 350 kroner for en rapport. Fra rapporten bliver bestilt går der typisk fra 24 til 48 timer før rapporten er klar og bliver tilsendt. Så er alle data sat overskueligt op.  

Vindicate.io har i forvejen samarbejde med en række finansieringsselskaber og forsikringsselskaber, og nu tilbyder man så sine ydelser til forhandlere. 

“Når man kan vurdere ud fra de mange data, så minimerer man risikoen for at komme til at købe en klonet bil eller en bil, hvor der er spolet på kilometerne,” siger Rasmus Krath, der er direktør for forretningsudvikling hos Vindicate.io 

Systemet giver også mulighed for at søge på biltypens udbredelse i Danmark, da det fx kan udpege præcis hvor mange, der er indregistreret i landet.  For leasingselskaber kan det også være relevant at oprette en “overvågning” af bilen, så man kan se, hvis der sker noget med den i officielle papirer. 

“Når der er svindlet med en bil, er det oftest en bil, som flytter over landegrænser, men det sker desværre også med biler, der handles internt i Danmark. Vi har eksempelvis set Porsche og Mercedes med op til tre forskellige stelnumre på samme bil.  Det er ikke drengestreger men organiseret kriminalitet,” siger Rasmus Krath og tilføjer: 

“Det sker ikke voldsomt tit, men når det sker, så er beløbene og dermed omkostningerne så store, at det helst skal undgås. Og det kan være biler, som allerede er i Danmark eller det kan være en bil, man vil importere via en samarbejdspartner, man måske ikke kender så godt. I de tilfælde er det vigtigt at være påpasselig,” siger han. 

Læs mere om fordelsaftalen i Fordelskataloget på AutoBranchen Danmarks hjemmeside.  

Kontakt

Henrik Bitzer

Partnerskabschef