Bilforhandlere

Corona-hjælpepakker udfases

Et flertal i Folketinget har lavet en aftale om at udfase stort set alle hjælpepakker. Her får du overblikket over hvilke hjælpepakker, din virksomhed stadig kan benytte sig af.

Natten til mandag indgik Socialdemokratiet, Venstre, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Konservative og Alternativet en såkaldt genopretningspakke, hvor Covid-19 hjælpepakkerne udfases. Samtidig indføres der en række tiltag, der skal stimulere danskernes økonomiske forbrug henover sommeren.

AutoBranchen Danmarks adm. direktør, Gitte Seeberg, havde håbet, at aftalen ville tage større hensyn til virksomheder, der rammes forskudt af Covid-19, eksempelvis nyvognsforhandlere med lange leveringstider på nye biler.

”Langt de fleste hjælpepakker udfases fra den 8. juli. Derfra vil autobranchen stort set kun kunne benytte lønkompensationsordningen. Dog kan selvstændige med færre end 25 ansatte fortsat kunne modtage kompensation. AutoBranchen Danmark har foreslået, at virksomheder med lange leveringstider får udvidede muligheder for at benytte hjælpepakkerne, men det har aftalepartierne ikke ønsket af gøre. Det er vi selvsagt skuffede over, fordi vi har dokumenteret over for Folketinget at særligt nyvognsforhandlere ikke har kunne benytte hjælpepakkerne som tiltænkt”, siger Gitte Seeberg.

Herunder er et overblik over de tiltag i pakken, som er relevant for autobranchen. Da aftalen ikke er vedtaget og udmøntet endnu, er der en lang række uafklarede detaljer, som AutoBranchen Danmark vil informere om i takt med, at de falder på plads.

Lønkompensation

Ordningen forlænges fra 8. juli til 29. august, hvorefter den forventes at blive udfaset helt.

Kompensation for faste omkostninger

Ordningen vil fra 8. juli være reserveret til virksomheder, der er eller har været tvangslukkede samt virksomheder, der er påvirkede grænselukningen eller udenrigsministeriets rejsevejledning.

Kompensation for selvstændige

Selvstændige med op til 25 ansatte vil fortsat kunne modtage kompensation for 90 procent af deres omsætningstab ex moms. Det er en forudsætning for at benytte ordningen, at den selvstændiges virksomhed har et omsætningstab på mindst 30 procent.

G-dage suspenderet til 31. august

Ved fyring af medarbejdere er virksomheder under normale omstændigheder forpligtet til at betale for de to første dage af medarbejderens understøttelse. Under Covid-19 har denne pligt været suspenderet, og det forlænges nu til og med 31. august.

Udskydelse af A-skat, AM-bidrag og moms

Aftalen bekræfter også Folketingets opbakning til udskydelsen af A-skat, AM-bidrag og moms. Der er tale om længerevarende udskydelser, hvis frister varierer afhængig af virksomhedens størrelse og skatteforhold. De præcise frister kan læses her.

Kontakt

Charlotte Brix Andersen

Leder af Medlemsservice, forretningsudvikling og kommunikation

Flemming Ransborg

Medlemskonsulent, Nordjylland og Bornholm

Klaus Schultz

Medlemskonsulent, Sydjylland og Fyn

Christian Richter

Kommunikations- og politisk rådgiver

Lene Søbo

Grafiker og marketingkoordinator

Christian Mikkel Uldall Grøn

Web- og social medie manager

Julie Løvenholdt

Medlemskoordinator

Emil Refn

Studentermedhjælper

Anton Willum Bøje Ritzau

Studentermedhjælper