omsætning

Dele af autobranchen vil blive påvirket af grænselukning

[fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” overlay_color=”” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”” padding_bottom=”” padding_left=”” padding_right=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” center_content=”no” last=”no” min_height=”” hover_type=”none” link=””][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””]

(Bemærk, at artiklen er udgivet 15. marts 2020 og at hjælpepakker, lovgivning og øvrige tiltag i corona-krisen kan have ændret sig. Gå til vores tema-univers for de nyeste historier)

Lørdagens lukning af de danske grænser vil få betydning for de dele af autobranchen, der arbejder med import og eksport af køretøjer, skal modtage varer samt har medarbejdere ansat, der har bopæl i udlandet.

Fredag meddelte statsminister Mette Frederiksen, at de danske grænser lukkede lørdag den 14. marts 2020 kl. 12. Der er dog en række undtagelser, der skal sikre vareforsyningen ind i landet.

Danskere kan også til enhver tid komme ind i landet, men udlændinge,der ikke har et ”anerkendelsesværdigt formål” ikke længere kommer ind. Ansatte i den danske autobranche med bopæl i udlandet vil stadig kunne komme ind i landet, så længe de kan dokumentere, at de arbejder i Danmark. De skal blot være forberedte på kø ved grænsen.

Det er ikke defineret fuldt ud, hvad et ”anerkendelsesværdigt formål” er. Derfor vil det være en konkret vurdering af myndighederne på grænsen, hvem der må komme ind, og hvem der ikke må.

Biler og reservedele?

Med henblik på de varer der krydser de danske grænser, har AutoBranchen Danmark henvendt sig til Motorstyrelsens direktør Jens Otto Størup, der på nuværende tidspunkt ikke kan give et klart svar på, hvad grænselukningen kommer til at betyde for autobranchen.

AutoBranchen Danmarks juridiske chef, Eylem Ünüvar har denne kommentar til lukningen af grænserne.

”De undtagelser der er lavet i forhold til fragt og varekørsel er primært rettet mod fødevarer og andre nødvendigheder, der skal holde danskernes hverdag i gang. AutoBranchen Danmark formoder dog, at det stadig vil være muligt at få biler, reservedele mv. over de danske grænser”, siger Eylem Ünüvar.

Det er heller ikke sikkert, at udenlandske forretningsforbindelser kan få lov at rejse ind i Danmark fx opkøbere eller udenlandske kunder.

Det vil være konkret en vurdering af myndighederne på grænsen. Derfor anbefaler AutoBranchen Danmark, at hvis jeres virksomheder skal mødes med udlændinge i Danmark, at de pågældende udenlandske personer kan dokumentere over for myndighederne på grænsen, at de skal til Danmark i erhvervsøjemed.

Afventer svar fra styrelse

Eylem Ünüvar vil overvåge situationen tæt i de kommende dage og uger.

”Jeg håber, at der vil komme en udmelding fra Motorstyrelsen, så vi har myndighedernes ord for, hvordan grænselukningen vil påvirke den danske autobranche. Når det sker, vil vi informere branchen, siger Eylem Ünüvar.

I skrivende stund har den tyske regering netop meddelt, at de tyske grænser lukkes mandag d. 16. marts 2020 kl. 8. De præcise regler ligger endnu ikke klar, men de forventes at minde en del om de danske i forhold til transport af varer og gods.

[/fusion_text][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””]

Seneste nyheder om corona-virussen

[/fusion_text][fusion_recent_posts layout=”default” picture_size=”fixed” hover_type=”none” columns=”3″ number_posts=”6″ offset=”0″ pull_by=”category” cat_slug=”corona-virus” exclude_cats=”” tag_slug=”” exclude_tags=”” thumbnail=”yes” title=”yes” meta=”no” meta_author=”no” meta_categories=”no” meta_date=”yes” meta_comments=”yes” meta_tags=”no” content_alignment=”” excerpt=”yes” excerpt_length=”0″ strip_html=”yes” scrolling=”no” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” /][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]