Bilforhandlere

Erstatning for afspritnings-skader i biler falder tilbage på bilhuset eller værkstedet

Danske biler bliver rengjort og afsprittet som aldrig før for at udgå smittespredning af coronavirussen. Men det er vigtigt, at bilforhandlere, klargøringsfirmaer og lignende virksomheder dobbelttjekker de produkter, der anvendes til rengøringen. Håndsprit kan nemlig risikere at skade overfladerne i kabinen.

Misfarvninger eller andre skader som følge af forkerte produkter, der er anvendt på eksempelvis læder og plastdele i kabinen, skal betales af det bilhus eller den virksomhed, som har udført rengøringen i kundebilen. Det fortæller Ida Nynne Daarbak Jensen, jurist hos AutoBranchen Danmark.

“Hvis kunden kan dokumentere, at der er tale om en skade eller en misfarvning i forbindelse med rengøring efter eksempelvis et serviceeftersyn, skal forhandleren eller værkstedet betale for at få skaden udbedret”, siger Ida Nynne Daarbak Jensen.

Tjek jeres produkter

Hos Byens Bilpleje har man over 20 års erfaring med kosmetisk vedligeholdelse af biler. Her anbefaler driftsdirektør Kim Mølgaard, at man som mekaniker, klargøringsansat eller lignende læser produktbeskrivelsen af sine rengøringsartikler godt igennem for at sikre, at de kan bruges på de aktuelle overflader.

“En grundig rengøring af kabinerne er vigtig, men man bør altid være sikker på, at rengøringsprodukter ikke risikerer at skade læder, plastdele eller lignende Det kan variere temmelig meget fra produkt til produkt”, siger Kim Mølgaard fra Byens Bilpleje.

Læs jeres forsikring igennem

AutoBranchen Danmark anbefaler alle medlemmer, at man læser sine forsikringsvilkår igennem i forhold til skader, der måtte opstå på kundebiler. De fleste er dækket ind ved buler, lakskader og så videre.

“Men det kan give mening at dobbelttjekke, hvordan ens erhvervsforsikringer dækker virksomheden i tilfælde af buler, lakskader, fejl og mangler, som er opstået, imens bilen har været i værkstedets eller bilhusets varetægt”, siger jurist Ida Nynne Daarbak Jensen fra AutoBranchen Danmark.

Grundig rengøring af biler er vigtig for at forhindre smittespredning af coronavirus. Men ikke alle produkter er egnet til overfladerne i en bil.

  • Kontroller de produkter, I bruger til rengøringen.
  • Brug som udgangspunkt kun sprit på metaloverflader, ikke på plastmaterialer eller læder.
  • En spand varmt vand med en enkelt dråbe opvaskemiddel kan bruges, hvis ikke der anvendes specialprodukter. Kluden skal smides ud eller vaskes ved høj varme efter brug.
  • Brug handsker for at minimere antallet af berøringspunkter mellem den ansatte og kunden.

Læs mere om, hvordan du forhindrer smittespredning i både salgslokalet og på værkstedet i AutoBranchen Danmarks store univers om Covid-19 her.

For at minimere risikoen for at sprede coronavirussen i Danmark, sørger værksteder og bilhuse for at rengøre biler. De merudgifter til værnemidler skal man dog huske notere, så man får betaling for dem.

Det kan være udgifter til værnemidler, sprit, klude og ekstra tidsforbrug til at desinficere bilerne, som forsikringsselskaberne vil dække i forbindelse med skadesopgørelserne.

  • Hvis du arbejder på et skadesværksted, noteres udgifterne på rapporterne som I og E 1000.
  • For lakværksteder noteres det som L1000.

Kontakt os, hvis I har behov for rådgivning hertil.

Kontakt

Juridisk hotline