Bilforhandlere

Forhandlermøde om politik og jura ved Aarhus

Den 20. oktober holdt AutoBranchen Danmark et medlemsmøde for bilforhandlere, hvor de aktuelle politiske og juridiske sager blev vendt.

På mødet hos Sondrup Bilcenter ved Aarhus var AutoBranchen Danmark repræsenteret af adm. direktør Gitte Seeberg og jurist Ida Nynne Daarbak Jensen, der fortalte om de aktuelle sager med de godt 15 fremmødte medlemmer, der var meget spørgelystne.

Gitte Seeberg startede med at fortælle om de aktuelle politiske emner, der ikke mindst omfatter de igangværende forhandlinger om bilafgifter. Hun gennemgik de udspil til et nyt afgiftssystem, som Transportkommissionen fremlagde i september, samt regeringens eget udspil og de forhandlinger, som det har affødt.

Blandt de politiske sager fylder finansloven for 2021 også meget, da flere centrale ordninger står til at udløbe ved årsskiftet. AutoBranchen Danmark har bl.a. foreslået at afgiftsfritagelsen for strøm til elbiler, den grønne firmabilsbeskatning og den forhøjede skrotpræmie til ældre dieselbiler videreføres.

Gitte Seeberg gennemgik også den importørdom, der blev afsagt i Østrig tidligere på året, hvor en Peugeot-forhandlers kontrakt med importøren blev kendt delvist ulovlig. AutoBranchen Danmark undersøger i øjeblikket muligheden for at rejse en lignende sag i Danmark.

Afgifter i 2021, klonede biler og Opel Onstar

Ida Nynne Daarbak Jensen startede med at fortælle om den juridiske rådgivning, som medlemmerne kan få hos AutoBranchen Danmark. Derefter fortalte hun om en række juridiske sager, der optager medlemmerne i øjeblikket.

En af udfordringerne ved den førnævnte manglende afklaring om bilafgifterne i 2021 er, at biler, der leases i slutningen af 2020, skal genberegnes i 2021 under de til den tid gældende regler. Det betyder, at biler, der er leaset ud i de sidste måneder af 2020, kan risikere en stor efterregning ved genberegningen, hvis afgiftsreglerne ændres til nytår som forventet.

Juristen fortalte bl.a. også om det stigende problem med klonede biler og Opel Onstar, der udfases til nytår, hvilket har givet anledning til mange spørgsmål til forhandlerne fra tidligere kunder.

Kontakt

Charlotte Brix Andersen

Leder af Medlemsservice, forretningsudvikling og kommunikation

Flemming Ransborg

Medlemskonsulent, Nordjylland og Bornholm
Klaus Schultz

Klaus Schultz

Medlemskonsulent, Sydjylland og Fyn

Christian Richter

Kommunikations- og politisk rådgiver

Lene Søbo

Grafiker og marketingkoordinator

Christian Mikkel Uldall Grøn

Web- og social medie manager

Julie Løvenholdt

Medlemskoordinator

Emil Refn

Studentermedhjælper