Bilforhandlere

Forhandlinger om bilafgifter går ind i afgørende fase

Den afgørende fase i forhandlingerne om fremtidens bilafgifter er i fuld gang, men der er risiko for genforhandling i 2025.

Forhandlingerne om fremtidens bilafgifter er blevet flyttet fra Skatteministeriet til Finansministeriet, da den kommende aftale angiveligt vil kræve et betydeligt økonomisk bidrag fra statskassen.

AutoBranchen Danmarks adm. direktør Gitte Seeberg uddyber her den nuværende situation.

”Det er logisk, at Finansministeriet skal ind over afgiftsforhandlingerne i denne fase, fordi det økonomiske råderum meget vel kan ende med at betale regningen for omlægningen af bilafgifterne. Jeg mener, at vi skal tage det som et tegn på, at partierne så småt er ved at være enige om, hvor finansieringen skal komme fra. Netop finansieringen har været et stort diskussionsemne i forhandlingerne. Jeg vil gerne understrege, at selvom der er fremskridt, så kommer der næppe en aftale i løbet af de næste par dage, da der er stadig flere knaster tilbage”, siger Gitte Seeberg.

Mulig genforhandling i 2025

AutoBranchen Danmark har gennem hele forhandlingsforløbet efterlyst, at de nye bilafgifter, der efter planen skal træde i kraft til nytår, skal gælde helt til 2030. Desværre ser det ud til, at nogle partier ønsker en genforhandling i 2025.

”På grund af de meget svære forhandlinger og den usikkerhed, der er om antallet af grønne biler i 2030, er flere partier desværre blevet positivt indstillet over for, at afgifterne måske skal genforhandles i 2025. AutoBranchen Danmark har i de stærkest mulige termer afvist dette forslag. Det er fuldstændig urimeligt over for en branche, der har oplevet så meget stop-and-go politik om bilafgifterne. Vi vil fortsætte med at understrege denne pointe, hver gang vi taler med forhandlerne, siger Gitte Seeberg.

Kontakt

Charlotte Brix Andersen

Leder af Medlemsservice, forretningsudvikling og kommunikation

Flemming Ransborg

Medlemskonsulent, Nordjylland og Bornholm
Klaus Schultz

Klaus Schultz

Medlemskonsulent, Sydjylland og Fyn

Christian Richter

Kommunikations- og politisk rådgiver

Lene Søbo

Grafiker og marketingkoordinator

Christian Mikkel Uldall Grøn

Web- og social medie manager

Julie Løvenholdt

Medlemskoordinator

Emil Refn

Studentermedhjælper