Bilforhandlere

Forsamlingsforbud gælder resten af oktober

Regeringen har den 7. oktober offentliggjort, at forsamlingsforbuddet på 50 personer vil være gældende til og med 31. oktober.

Det nuværende forsamlingsforbud på 50 personer blev iværksat den 19. september ovenpå en længere periode med alt for høje smittetal. Selvom sundhedsminister Magnus Heunicke har fortalt at ”kurven er knækket”, så er det nødvendigt at fastholde blandt andet forsamlingsforbuddet som minimum til udgangen af oktober.

Det betyder, at autobranchen fortsat skal være opmærksom på forsamlingsforbuddet. Derudover anbefaler AutoBranchen Danmark fortsat, at branchen sørger for tilpas adgang til håndsprit evt. mundbind samt, at det er muligt at holde afstand på mindst en meter.

Undtagelser fra forbuddet

Forsamlingsforbuddet er omfattet af en række undtagelser bl.a. ”almindelig ophold og færden” på en arbejdsplads. Dermed gælder forsamlingsforbuddet ikke arbejdspladser forudsat, at ophold for mere end 50 mennesker er naturligt og nødvendigt for, at arbejdet kan udføres som normalt.

Udfordringerne kommer først, hvis der skal holdes arrangementer med kunder og/eller besøgende på virksomheden, på en restaurant eller lignende. Her gælder forsamlingsforbuddet med mindre følgende betingelser opfyldes:

  • Deltagerne skal i det væsentlige sidde ned under arrangementet
  • Der må maksimalt være én person per to kvadratmeter

Hvis ovenstående punkter er opfyldt er det muligt at forsamles op til 500 personer til møder, konferencer mv. Kvadratmeterreglen gælder ikke udendørs.

AutoBranchen Danmark vil løbende kommunikere om de ændringer, der påvirker autobranchen.

Kontakt

Charlotte Brix Andersen

Leder af Medlemsservice, forretningsudvikling og kommunikation

Flemming Ransborg

Medlemskonsulent, Nordjylland og Bornholm
Klaus Schultz

Klaus Schultz

Medlemskonsulent, Sydjylland og Fyn

Christian Richter

Kommunikations- og politisk rådgiver

Lene Søbo

Grafiker og marketingkoordinator

Christian Mikkel Uldall Grøn

Web- og social medie manager

Julie Løvenholdt

Medlemskoordinator

Emil Refn

Studentermedhjælper