Arbejdsgiver

Kan du stadig bruge hjælpepakkerne efter genåbningen?

Landets bilhuse fik mulighed for at genåbne 1. marts, men det vil fortsat være muligt for store dele af branchen at benytte sig af en eller flere hjælpepakker efter 1. marts.

Selvom autobranchen ikke længere er tvunget til at holde salgslokalerne lukket, er der stadig mulighed for at modtage flere former for kompensation. Alle danske virksomheder, der ikke er under konkursbehandling eller lignende kan ansøge om et rentefrit lån fra staten svarende til indbetalingen af A-Skat og AM-bidrag for årets tre første måneder. Læs mere her.

For de små og mellemstore virksomheder, der indbetaler moms kvartalsvis eller halvårligt, vil der også være mulighed for at optage et rentefrit momslån. Læs mere her.

De generelle hjælpepakker forlænges

Ganske vidst er restriktionerne for autobranchen lempet betragteligt, men nedlukningen fortsætter som bekendt for en lang række andre brancher. Derfor er de generelle hjælpepakker (lønkompensation, faste omkostninger og selvstændige) blevet forlænget til 12. april.

Myndighederne har endnu ikke udstedt bekendtgørelser for den periode af hjælpepakkerne, der løber fra marts til april, derfor kender vi endnu ikke de specifikke regler. Men AutoBranchen Danmark forventer, at branchen stadig vil kunne søge de tre hjælpepakker.

Det kræver selvsagt, at man opfylder kriterierne til at benytte den enkelte ordning fx en omsætningsnedgang på mindst 30 procent til ordningen om kompensation for faste omkostninger. Vi vil sende yderligere information ud, når bekendtgørelserne foreligger.

Ligeså er det fortsat muligt at benytte den midlertidige arbejdsfordelingsordning, der løber resten af 2021.

Kontakt

Juridisk hotline