Bilforhandlere

Afbuddene melder sig i Nordjylland

Allerede fire dage efter, at statsminister Mette Frederiksen lukkede ned for syv nordjyske kommuner, er meldingerne fra Nordjylland dystre. Kunderne aflyser de bookede værkstedstider og salgslokalerne står tomme – ikke for biler, men for potentielle købere. I forvejen er der få kunde for tiden pga. de politiske forhandlinger, der foregår på Christiansborg lige nu om afgifterne. Så det rammer ekstra hårdt.

Fra flere forhandlere forlyder det, at ordrebøgerne skrumper. Kunderne melder afbud til værkstedet, fordi besøget kræver, at der skal krydses kommunegrænser.

Myndighederne har ikke udstedt forbud mod at krydse kommunegrænser, men anbefaler på det kraftigste, at borgerne i de syv kommuner, som er Jammerbugt, Læsø, Frederikshavn, Hjørring, Brønderslev, Thisted og Vesthimmerland, bliver inden for egen kommune. Borgerne bør derfor kun krydse kommunegrænser, hvis de skal varetage kritiske funktioner i deres arbejde, og det får kunderne til at melde afbud.

“Folk ringer afbud til værkstedet i stor stil. I salgslokalerne er det som om, nogen har klippet stikket til telefonerne. Vi har medarbejdere, der ikke skal krydse kommunegrænser, og derfor godt kan komme på arbejde, men vi har også medarbejdere, som ikke kan komme på arbejde,” fortæller Keld Andersen fra ABS-auto, der har forretninger i Hjørring og Brønderslev.

Den nordjyske nedlukning gælder indtil den 3. december. Keld Andersen håber, at virksomheden får en del af lave i december, men han ser ikke de store muligheder for at indhente tabt indtjening.

“Når der er lukket ned, så kører bilisterne jo ikke meget, så de laver ingen skader, og de slider mindre på bilen. Når vi rammer december, tænker folk mere på juletræer og julegaver end på bil. Hjulskift er ikke nok til at betale lønningerne, så 2020 bliver ikke noget godt år. Jeg tror, at pengeinstitutterne skal vise noget tålmodighed overfor vores branche i år,” fortsætter han.

Lønkompensation og noget kompensation for tabt omsætning vil være en hjælp, mener de hos ABS-auto, men situationen bliver stadig dyr.

“Vi er alle sammen kommet uforskyldt ind i det her, og det er træls for alle,” siger Keld Andersen.

 

Kontakt

Charlotte Brix Andersen

Leder af Medlemsservice, forretningsudvikling og kommunikation

Flemming Ransborg

Medlemskonsulent, Nordjylland og Bornholm
Klaus Schultz

Klaus Schultz

Medlemskonsulent, Sydjylland og Fyn

Christian Richter

Kommunikations- og politisk rådgiver

Lene Søbo

Grafiker og marketingkoordinator

Christian Mikkel Uldall Grøn

Web- og social medie manager

Julie Løvenholdt

Medlemskoordinator

Emil Refn

Studentermedhjælper